Fredrik Andersson
OM OSS
JOBB

"Jag har världens bästa jobb”

Digitalstrategen Fredrik Andersson, har som en medlem av Sogetis vassa Digital Advisory Services-team, Sverige som arbetsfält. Han brinner minst sagt för att hjälpa företag att utveckla sin affärsmodell genom digital affärsutveckling och innovation.

fredrik_andersson_130x150.jpgBeskriv dig själv med tre ord:
Aktiv, samarbetsvillig, målfokuserad.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har konsulterfarenhet från IT, affärs- och verksamhetsutveckling samt management i bagaget. Till det även chefserfarenhet baserat på region, affär, land, bolag etc. inom IT-konsultbolag samt försäljningserfarenhet från roller som KAM (Key Account Manager), sälj- och marknadschef samt konsultchef etcetera, 1 år inom incubator med start-ups och HyperIsland som inspirationskällor när jag körde eget bolag. Jag har stor branscherfarenhet inom försäkring, finans och offentlig.   

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Gärna affärsmodellen (BMC) och Blue Ocean Strategy tillsammans med relevanta analysverktyg för att säkra förståelse för affärslogiken och hitta nya innovativa affärsmodeller. Jag har nog världens bästa och roligaste jobb, eftersom jag hjälper våra kunder att digitalisera och innovera, det vill säga ligga i framkant. 

Hetaste trenden inom ditt område just nu?  
Hmmm. AI som” driver” för digitalisering och innovation. Kundresor och Design Thinking.

När ska man höra av sig till dig?
När företaget eller organisationen vill utveckla sin affärsmodell genom digital affärsutveckling och eller innovation. Eller så vill du klämma in 30-minuters intensiv lunchspinning på SATS.

Varför valde du Sogeti?
För att rollen som digitalstrateg ger mig utrymme att fokusera på innovation och digitalisering. Dessutom har Sogeti, och Capgemini-koncernen som Sogeti är en del av, starka varumärken i mina ögon.

KONTAKT
  • Fredrik Andersson
    Fredrik Andersson
    Digital Strategy Advisor, Sogeti Sverige
    076-267 17 04

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Fredrik Andersson

Titel: Digital rådgivare

Född: 1971

Bor: Sollentuna

Familj: Fru Karin och två tjejer på 7 och 11 år

Fritidsintressen: Resor och träning. Familjen gillar att resa till badvänliga ställen och alperna på sommaren. Multisport är min grej och består av traillöpning, mtb och paddling med Surf-ski. Det blir ett par motionstävlingar per år. 

Digital Advisory Services