Johan Carlsson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens gröna IT. Idag."

Systemutvecklaren Johan hittar du hos oss på kontoret i Norrköping. Han brinner för IT som är hållbar och bygger system som förbrukar så lite el som möjligt. Till sin hjälp har han ofta husdjuret "Coder Cat", spinnandes i knät. Lär känna Johan mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Snäll, nyfiken och ödmjuk.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Mjölby, ungefär 3 mil från Linköping. Efter gymnasiet flyttade jag till Linköping och började jobba som IT-tekniker, men jag kände snart att jag ville göra något annat. Jag sökte in till universitetet, men ungefär samtidigt hörde en före detta gymnasielärare av sig som precis startat en YH-utbildning och frågade om jag ville gå den. Sagt och gjort, två år senare tog jag min examen och började jobba som utvecklare. Strax efter jag tog min examen började jag jobba som utvecklare i Norrköping, där jag också träffade min sambo.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti våren 2018 och har fått prova på lite olika saker. Min första vecka började med medverkan i en av Sogetis marknadsföringsfilmer. Efter det började jag mitt första uppdrag där jag jobbade med grafdatabaser för att sedan gå över till SharePoint-utveckling. Jag har även hunnit testa på Umbraco och Microsoft Power Platform under min tid här, men är nu tillbaka där allt började med webbutveckling i C#.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag står fortfarande i startgroparna men något jag har fått upp ögonen för är Grön IT. Att bygga system som ska vara optimerade för att använda så lite el som möjligt. Kunderna får ett optimerat system, jag får bygga något roligt och det är bra för miljön. Win-win-win!

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag ställer gärna upp och hjälper mina kollegor och kunder när de behöver hjälp eller vill bolla något.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Som många andra utvecklare tycker jag om när jag löst ett problem. Men diskussionerna med mina andra teammedlemmar hur vi ska lösa ett visst problem, eller bygga ny funktionalitet, är minst lika roligt och inspirerande! Sedan är ju fikan och lunchen med mina fantastiska kollegor i Norrköping något av det bästa! De dagar jag sitter hemma har jag gärna min katt i knät när jag jobbar, hon går då under titeln ”Coder Cat”. Hon använder också titeln ”Designer Doris” när hon jobbar med min sambo. :-)

Hur är en typisk sogetiare?
Alla sogetiare jag har träffat genom åren har alltid varit väldigt vänliga och hjälpsamma. Jag får alltid ett trevligt bemötande vem jag än pratar med.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag har alltid trivts väldigt bra på Sogeti. De lyssnar på individen och jag kan styra mycket vad jag vill göra, blir alltid stöttad och får chansen att förkovra mig genom certifikat eller åka på konferens. Att Sogeti också har samma värderingar som jag har, är ett stort plus!

KONTAKT
  • Johan Carlsson
    Johan Carlsson
    System Engineer, Norrköping
    073-344 78 37

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Född: 1991
Bor: Norrköping
Familj: Sambo Maria och vår katt Doris
Fritidsintressen: Gaming och vara ute i naturen

12 snabba fakta om Sogeti