Juliana Macedo
OM OSS
JOBB

"Jag skapar framtidens lösningar för beslutstöd och strategiska planer. Idag."

På vårt kontor i Borlänge hittar ni Juliana, en kvinna med många järn i elden som älskar att göra data begripligt. Hon stortrivs med den bredd på kompetens kollegorna har på Sogeti och älskar att själv få bidra med sin expertis. När hon inte gör det dansar hon gärna hip-hop. Lär känna Juliana mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Optimistisk, driven och karismatisk.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag föddes och är uppvuxen i Brasilien, där pluggade jag företagsekonomi och jobbade inom HR för några år. Jag har även jobbat i olika multinationella läkemedelsföretag som rekryteringschef. För fem år sedan flyttade jag till Sverige och bestämde mig för att byta inriktning, skaffa barn och lära mig svenska, samtidigt. När jag flyttade till Dalarna läste jag en Master i microdataanalys på Högskolan här och lärde mig då dataområdet.

Din karriär på Sogeti:
Jag började på Sogetis traineeprogram Careerbooster i januari 2022 inom dataområdet och har sedan dess jobbat med olika projekt. Jag arbetar med allt från att utveckla rapporter i Power BI till och att vara med och utveckla data warehousing/datamarts. Jag driver också det nationella, interna kompetensområdet Data & Analytics tillsammans med två kollegor, samt det lokala kompetensområdet Business Intelligence i Borlänge.  Utöver detta är jag engagerad i det kvinnliga, externa nätverket #addher, som startats av Sogeti. Där har jag varit med och lanserat podcastserien "Vadå IT-tjej?" för jag är förundrad över varför inte fler kvinnor söker sig till IT-branschen och de fördomar som finns kring hur det är att jobba i den.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att hjälpa andra att ta bättre beslut med en bättre datavisualisering, en rapport eller en presentation av data i ett bättre format. En kund berättade en gång att de kunde sälja en ny tjänst till nya kunder, tack vare de rapporterna jag hade utvecklade till dem, så det är det jag brinner för.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag delar med mig av min av min expertis i de två interna kompetensområdena som jag nämnde tidigare. Dessutom blir jag otroligt glad av att få hjälpa kunder och kollegor inom dataområden som de inte känner till.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag skulle säga att en bra dag på jobbet är när man inte fastnar i någon kod utan när att allt i ett dataflöde man bygger fungerar precis som man tänkt sig.

Hur är en typisk sogetiare?
Någon som verkligen bryr sig om att leverera med kvalitet, som förstår värdet i att jobba i team och som gärna hjälper sina kollegor.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att jag känner att här kan jag vara mig själv. På Sogeti har jag utrymme att berätta om mina idéer, implementera nya idéer och samtidigt leverera i mina projekt och ha kul med mina kollegor. Jag känner också att jag har det stöd jag behöver från mina kollegor när jag fastnar. Det blir aldrig panik för att jag vet att det alltid finns någon som kan hjälpa mig.

Jobba hos oss i Borlänge
KONTAKT
  • Juliana Abdias De Macedo
    Juliana Abdias De Macedo
    BI/Analytics Engineer, Borlänge
    073-023 94 35

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Juliana Macedo
Titel: Dataingenjör/ BI utvecklare
Född: 1984
Bor: Gagnef
Familj: Gift och 1 barn på 3 år
Fritidsintressen: att dansa hip-hop och laga mat

En poddserie som slår hål på fördomar