Kaushik Dutta
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens testlösningar. Idag."

Lär känna Kaushik, Senior Test Manager på Sogeti i Göteborg, med 24 års erfarenhet från olika roller i IT-branschen. Det han älskar mest är att analysera och lösa kundernas utmaningar med smarta testlösningar.

Beskriv dig själv med tre ord:
Ärlig, effektiv och förtroendeingivande.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag började min IT-karriär 1998 som AS 400-utvecklare. Min testkarriär började när jag var involverad i Y2K-buggtestningen. Under åren har jag arbetat i olika roller, exempelvis som systemanalytiker, testare, testledare, projektledare, lösningsarkitekt och jag har också jobbat inom olika sektorer, geografier och teknologier.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti för cirka 1,5 år sedan. Jag fick en utmanande möjlighet att arbeta som testledare och stötta en av världens ledande återförsäljare på deras digitala transformationsresa. Mitt arbete involverade att genomföra en grundlig utvärdering av testpraxis (i befintligt skick) för deras olika applikationer och sedan föreslå den mest relevanta och optimala lösningen framåt för deras "end-to-end"-testning. Jag känner mig verkligen inspirerad i mitt uppdrag och är glad över att jag kan vara en #valuemaker i sann Sogetianda och bidra till min kunds framgångar framåt.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att förstå kundens utmaningar samt att föreslå och implementera testlösningar.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag deltar i olika testevent på Sogeti, och är en del av vårt nationella kompetensområde inom Quality Engineering & Testing. Jag använder dessa forum för att dela min egen kunskap och mina egna erfarenheter och för att lära av mina kolleger.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Dagen startar normalt med ett dagligt standup-call och sedan prioriterar jag mina arbetsaktiviteter för dagen, vilket normalt innebär några möten för att dela resultat och presentationer. Mot slutet av dagen kollar jag på framstegen som gjorts under dagen och planerar för nästa dags aktiviteter. Dessutom gör jag mitt bästa för att spendera några minuter för att lära mig något nytt, exempelvis på vår globala Learning & Development-portal "Next"

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam, tillgänglig och alltid på jakt efter lösningar för kundens behov och utmaningar. 

Varför jobbar du på Sogeti?
För att jag har härliga kollegor, utmanande möjligheter och uppdrag, en trevlig arbetsmiljö och massor av möjligheter att lära mig nya saker. 

KONTAKT
  • Kaushik Dutta
    Kaushik Dutta
    Test Manager, Göteborg
    073-032 19 03
Kort om Kaushik

Född: 1975
Bor:  Göteborg
Familj: Frun Uttama och dottern Arushi 12 år
Fritidsintressen: Att resa, spela schack, cykla