Kim Berg
OM OSS
JOBB

"Jag skapar framtidens strategier, processer och teknik. Idag."

På vårt kontor i Norrköping hittar du Kim Berg, en av våra vassaste experter, en multikonstnär som alltid antar en utmaning. Han älskar att vässa sina skills, att ligga i framkant och att dela med sig av sin expertis. Han brinner passionerat för Cloud & DevOps, men också Data & AI, där han är med och utvecklar framtidens teknik. Lär känna Kim mer här!

Beskriv dig själv med tre ord:
Engagerad, hjälpsam och framåtlutad.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har tio år inom IT i bagaget och började som operationstekniker och med driftning av datacenter. Jag har även jobbat med allt från virtualisering till nätverk och federationslösningar. Men för cirka 5-6 år sedan så hittade jag min kärlek för molnet, har sedan dess fokuserat fullt på detta. Jag har täckt de flesta områden inom molnet med allt ifrån migreringar, modernisering av applikationer, IoT, Data & AI och allt däremellan. Mitt fokus ligger på strategi och arkitektur från ett infrastruktur perspektiv, men håller alltid mina tekniska färdigheterna vässade. jag har varit med och designat och byggt enterprise plattformar inom IoT, microservices och Data & AI på Azure de senaste åren och även bidragit till open-source.

Det största initiativet som jag bidragit till har varit Enterprise Scale Machine Learning som är ett Microsoft-initiativ, där jag bidragit med automation för att provisionnera infrastruktur. Det är detta initiativ som Sogetis lösning SARAH – Scalable Adaptive Robust AI Hub – har som grund, en framåtlutad lösning  som hjälper till att accelerera och driva innovativa projekt, samtidigt som man samlar all data på ett strukturerat sätt och sist men inte minst, omgående tar lyckade AI-projekt i produktion. Det är kul att vara i framkant! Jag ser mitt jobb lika mycket som en hobby som min karriär och IT är vekligen något jag brinner för. Så jag är även med och driver communitys kring Microsoft och föreläser.

Din karriär på Sogeti?
Jag började på Sogeti i januari 2023, men har redan varit med och stöttat i fem olika projekt och varit med och hittat nya möjligheter med kunder. Jag har bara börjat skrapa på ytan för vad som är möjligt, och är riktigt exalterad över vad jag redan nu har sett och hört som kommer komma framåt!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Då jag brinner för både Cloud & DevOps och Data & AI så är det svårt att välja något. Men det jag brinner mest för är att dela vidare den kunskap jag samlat på mig och bygga upp andra. Oavsett område så vill jag ligga i framkant och vara med och utveckla framtidens teknik, medans fokus fortsätter ligga på människan.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag är med och bygger upp team, föreläser och utbildar internt. Externt så är jag med och organiserar en User Group gällande Microsoft för östra Sverige, ”East Sweden Microsoft User Group”. Vi har träffar där vi delar med oss av kunskap och nätverkar. Där kan alla intresserade vara med. Jag föreläser även en del externt och har tänkt göra detta ännu mer framåt.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Lösningen på problemet som gnagt i flera dagar löser sig. Jag har ett riktigt bra samtal med en kund om framtida planer eller håller en förläsning om något av alla ämnen jag brinner för.

Hur är en typisk sogetiare?
Nyfiken, lösningsorienterad och en teamspelare!

Varför jobbar du på Sogeti?
För att mina värderingar mappar in perfekt med hur Sogeti drivs. Människan är det viktigaste. Jag gillar synergin med kraften av den stora organisationen, men kvickheten av det mindre. Jag ser verkligen fram emot vad vi kommer skapa och förändra framåt tillsammans!

Till slut, är det något mer man bör veta om dig?
Tja, det skulle kanske vara att jag faktiskt, de senaste tio åren, har haft som tradition att klä upp mig och ha kostym på fredagar. Och jag gillar fluga mer än slips så jag kör med fluga istället. Så den som vill se mig i fluga boka möten med mig på fredagar! :-)

 

KONTAKT
  • Kim Berg
    Kim Berg
    Subject Matter Expert, Cloud & DevOps/Data & AI, Norrköping

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Kim Berg
Titel: Subject matter expert
Född: 1993
Bor: Norrköping
Familj: Sambo
Fritidsintressen: Dans, vandring, utförsåkning, fiske

Vi kan Cloud