Malin Edmarker
OM OSS
JOBB

”Att jobba med test i digitaliseringens era är fantastiskt kul”

Att se helheten, synliggöra och eliminera risker och att säkerställa leveranser av världsklass, det brinner Malin på Sogeti i Borlänge för. Möt webbutvecklaren som blev passionerad testledare och testare.

Malin_Edmarker_ny_130x150.jpgBeskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, ansvarsfull och hjälpsam.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Borlänge tillsammans med en syster och föräldrar. Efter studenten från ekonomilinjen i Borlänge sökte jag Systemvetenskapligt program på Högskolan Dalarna och kom in. Som 19-åring visste jag inte riktigt vad jag gav mig in på, men det blev en fantastisk period i mitt liv och i klassen hittade jag även min livskamrat. Efter avslutade studier år 2000 flyttade vi ner till Stockholm och en het IT-bransch. Jag blev erbjuden tre jobb, men eftersom jag inte riktigt visste vad jag ville arbeta med, valde jag ett större IT-konsultföretag. Inledningsvis jobbade jag som programmerare inom webb. I ett av projekten blev jag ombedd att planera och genomföra några tester innan en driftsättning och jag kände genast att det var utmanande och spännande arbetsuppgifter som passade mig. Efter några år av pendlande mellan bostaden i Norrtälje och jobb i Stockholm tog jag med mig familjen hem till Dalarna. Eftersom jag var intresserad av att fortsätta jobba inom testområdet tog jag kontakt med Sogeti som jag visste hade ett bra rykte och var duktiga på test.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogetikontoret i Borlänge i augusti 2007 och fick inledningsvis uppdrag som testledare och testare i ett inhouse-projekt. Det var ett bra tillfälle att få lära känna nya kollegor och bilda nätverk. Efterföljande två-årsperiod genomförde jag uppdrag på ett stort industriföretag. Jag jobbade som testare i ett större utvecklingsprojekt och ingick i ett av flera testteam. Det var otroligt lärorikt att få vara i ett sammanhang med så många andra testare och testledare. Sedan 9 år tillbaka jobbar jag med test och testledning i olika projekt och förvaltningar såväl stora som små, på en av Sveriges största myndigheter. Här har jag även fått förtroendet att vara med i ett projekt med syfte att vidareutveckla arbetssättet för test inom myndigheten.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag vill se helheten i ett system, förstå hur det fungerar och genom att ta fram olika scenarion verifiera att efterfrågad och kravställd funktionalitet levereras. Jag vill kunna ge en samlad bild av systemet och de eventuella risker som finns vid en driftsättning.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag på jobbet består av att jag läser igenom och granskar de kravspecifikationer som ska ingå i nästa version av de system som jag arbetar med. Jag skriver testplaner och förbereder för de tester som ska genomföras. Jag dokumenterar olika scenarion i det testverktyg som används inom myndigheten för att sedan exekvera dem i en testmiljö. Rapportering av testresultat till projektledare och beställare samt leda avstämningsmöten för genomgång av fel och synpunkter är också återkommande arbetsuppgifter.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är ett stort företag som erbjuder spännande och varierande konsultuppdrag. Sogeti har ett bra rykte om att ha duktiga och ansvarsfulla IT-konsulter. Sogeti i Borlänge är familjärt och jag kände mig hemma från första början. Det är högt i tak och jag har många härliga kollegor, chefer och säljare som ger mig utmaningar och möjligheter till kompetensutveckling. Nyligen deltog jag och två kollegor på en testkonferens på Irland vilket var mycket inspirerande och lärorikt.

KONTAKT
  • Malin Edmarker
    Malin Edmarker
    Testledare och testare, Sogeti Borlänge
    076-104 62 98

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Malin Edmarker

Titel: Testledare och testare

Född: 1978

Bor: Falun

Familj: Gift med Niklas, två barn Lovisa 15 år och Linus 12 år samt katten Selma.

Fritidsintressen: En stor del av min fritid ägnar jag åt vänner, familjen och vårt hus. Jag gillar att röra på mig och tar gärna en joggingtur eller går en match i tennis eller padel. Förhoppningsvis får vi en snörik vinter och då planerar jag att åka halvvasan.