Maria Hedlund
OM OSS
JOBB

"Jag älskar det skrivna ordet"

Möt Maria Hedlund som jobbar i Jönköping och hjälper våra kunder med innehållet i deras digitala kanaler, som ju faktiskt är av yttersta vikt. Texten på en hemsida är enligt Maria hjärtat och kärnan, vilket hon såklart har helt rätt i. Här får du lära känna henne mer och varför hon tycker att ord är makt.

Beskriv dig själv med tre ord:
Glad, kommunikativ, otålig.

Berätta lite om din bakgrund
Jag har över 20 års erfarenhet av kommunikationsarbete både inom offentlig och privat sektor. Jag har också arbetat som journalist, kommunikatör och copywriter, de senaste åren som konsult, mestadels med digital kommunikation och strategi.

Min karriär på Sogeti:
Jag började den 3:e maj 2021 så är väldigt ny. Men jag hoppas resan blir lång och fylld av lärdomar, erfarenheter och kliv i rätt riktning.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag älskar det skrivna ordet. Jag brukar säga att ord är makt. Med rätt ord kan du åstadkomma så mycket; påverka, informera, berätta, förflytta, ja det är bara några exempel. Texten på exempelvis en webbplats är hjärtat, kärnan. Utan den har webbplatsen ingen verkan. Då är den bara kod. Och med bild och rörlig media som komplement till texten kan vi skapa magi. Som känns ända ner i magen.

Därför gäller det att förvalta och förädla innehållet väl. Förstå varför och för vem man skriver.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Det är många på kontoret, det snackas och skrattas vid kaffemaskinen. Jag får träffa intressanta och kompetenta människor, utbyta idéer, lära mig något nytt. Tillsammans med kund får jag skapa mervärde för deras verksamhet genom att förbättra deras innehåll eller slipa på en strategi för deras digitala kanaler. Jag får hjälpa dem att själva hitta infallsvinklar och tillvägagångssätt de tidigare inte sett. Och så hinner jag med en löptur på lunchen.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Jag är en social typ och saknar verkligen gemenskapen på kontoret. Men det fungerar fantastiskt bra att jobba hemma, eller var som helst ifrån faktiskt. Och jag måste erkänna att livspusslet med 6 barn, (hälften är dock vuxna nu men bor fortfarande hemma) blivit en aning lättare genom att jobba hemma. Jag tror detta är början på en helt ny era. Förhoppningsvis en där stress och utmattningssyndrom minskar och flexibilitet och välmående ökar och gör att vi både presterar och mår bra.

Hur är en typisk sogetiare?
Kompetent, hjälpsam, serviceinriktad och nyfiken.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag lockades av den goda stämningen, känslan av teamwork och gemenskap. Men även av den kompetens som finns och möjligheterna till karriär och utveckling.

Jobba i Jönköping
KONTAKT
  • Maria Hedlund
    Maria Hedlund
    Kommunikations- och contentstrateg digitala kanaler, Jönköping
    070-317 65 04
FAKTARUTA

Namn: Maria Hedlund
Titel: Kommunikations-  och contentstrateg digitala kanaler
Född: 1976
Bor: Mullsjö
Familj: Man och 6 döttrar (tre egna, tre bonus)
Fritidsintressen: Flugfiske, träning, musik