Mattias_Sköld
OM OSS
JOBB

"Jag kan påverka Microsoft och deras produkter"

Möt Mattias Sköld, en veteran i IT-branschen som provat på många olika roller genom åren. Idag är han en globalt erkänd expert inom DevOps och ALM - Application Lifecycle Management.

Beskriv dig själv med tre ord:
Rak, trygg, målinriktad.

Berätta lite om din bakgrund:
Har alltid haft lätt för teknik, men intresserat mig för ekonomi, juridik, marknadsföring, ledarskap och annat ”mjukt”. Har dock 20 år + i IT-branchen med allt från utveckling till sälj.


Min karriär på Sogeti:

Karriär? Jag har provat på det mesta; utveckling, arkitektur, sälj, men fastnade för tio år sedan för ALM och har också gått vidare in i DevOps-spåret och jobbar idag i vårt nationella Cloud Native & Devops Center i Borlänge.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att få metodik och teknik att mötas, för att skapa långsiktigt värde.

Du har valts ut som MVP (Most Valuable Professional) inom ALM av Microsoft globalt. Vad betyder det för dig?
För det första ger det mig ett nätverk/en community vilket är otroligt roligt och berikande. För det andra ger det mig möjligheten att faktiskt påverka Microsoft och deras produkter. Det är en rätt cool känsla att se det man föreslagit slå igenom och komma ut till kund på tre månader. För det tredje är det en klar boost yrkesmässigt att ha tillgång och kontakter inom de olika produktgrupperna som bygger produkterna man jobbar med.

Hur blir man en MVP?
Framförallt handlar det om att du måste skapa ett värde för communityn eller användarna. Det innebär att du måste gilla det du gör och gilla att dela med dig till andra. Om man inte gör det så är det nog väldigt svårt att motivera sig själv för att bli MVP.

Slutligen, varför jobbar du på Sogeti?
För att jag gillar konsultrollen. Sedan är Sogeti både stort och litet på samma gång. En bra kombination med lokal närhet, men globala muskler när det behövs. Men framförallt har jag haft turen att ha bra chefer som håller sig ur vägen så jag kan göra det jag är bra på, men stöttar/pushar så att jag utvecklas.

Kontaktperson
  • Mattias Sköld
    Mattias Sköld
    DevOps-expert, Cloud Native & DevOps Center, Borlänge
    070-497 01 27

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Mattias Sköld
Titel: Helst Ninja & Ranger 
Född: 1971
Bor: Gustafs i Dalarna
Familj: Gift med Terese och har dottern Jennie
Fritidsintressen: Familjen, alpint och speedway