Nanette Knutsen
OM OSS
JOBB

"Jag stormtrivs! På riktigt."

Lär känna Nanette, en inbiten projektledare som blev kär i test och kvalitetssäkring och bytte karriärspår. Nu är hon testledare i globala projekt och har galet kul på jobbet. Hemmakontoret finns på Sogeti i Göteborg.

Beskriv dig själv med tre ord:
Resultatorienterad, drivande och ger aldrig upp (skam den som ger sig!).

Berätta lite om din bakgrund!
Efter att ha arbetat som projektledare i många år så växte intresset mer och mer för test. I min roll som testledare har jag fått uppleva glädjen i att deltaga i spännande projekt globalt och resor till flera kontinenter. Sprider även kunskapen så ofta jag kan om varför det är så viktigt att involvera test tidigt i projekten. Hittade Sogeti och stormtrivs verkligen.

Min karriär på Sogeti:
Anslöt till Sogeti 2020. Mitt nuvarande uppdrag är på ett företag som står för  9% av Sveriges BNP. Leder och driver 5 stycken testteam som ska testa olika system då vi byter ut gamla system till nya i D365. Rapporterar test-progressen till de olika projektledarna på veckobasis.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att få arbeta med flera team och kvalitetssäkra de olika leveranserna inom deadline så att de kan produktionssättas.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Kalendern är för det mesta fullbokad då vi testar heldagar eftersom vi står inför en stor leverans. Arbetar tätt med utvecklare, kravanalytiker, testare samt arkitekter då vi på test redan är inne från start i projektet. Det är mycket stimulerande! Samarbete med verksamheten är A och O och det sker kontinuerligt.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är en person som bidrar med sin kunskap och nätverkar hos kund och på det sättet vinner vi fler uppdrag. Samtidigt är det viktigt att vidareutvecklas för att vara konkurrenskraftig och få ytterligare uppdrag framöver.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är en mycket bra arbetsgivare, det har jag märkt, samt att Sogeti fortsatte att rekrytera under pandemin. Det tycker jag är ett starkt argument för att tron på framtiden är mycket god. Förra året var dessutom Sogeti Sveriges bästa år hittills. Det går bra nu och det är förstås extra kul! Och så är gender balance viktigt på riktigt här. Sedan jag började på Sogeti har jag engagerat mig som driver för vårt kvinnliga nätverk #addher, ett av Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, och är stolt driver för #addher Göteborg. 

KONTAKT
  • Nanette Knutsen
    Nanette Knutsen
    Testledare/#addher-driver, Göteborg
    073-544 02 88
Kort om Nanette

Född: 1965
Bor: Göteborg
Familj: Utflugna barn, 1 dotter och 1 son
Fritidsintressen: Fiska med far, odla, träna, träffa släkten i Värmland samt umgås med barnen såklart

Sogeti på topplistan igen