Olle Skogh
OM OSS
JOBB

"Jag skapar utveckling och innovativa lösningar. Idag."

Lösningsarkitekten Olle hittar du på vårt kontor i Stockholm eller på Gotland. Han brinner för att laga god mat, coacha ett basketlag på fritiden och agera detektiv på jobbet. Lär känna Olle lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, intresserad och omtänksam.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i västerort Stockholm, och landade tidigt på Ekerö. Jag ägnad mig mycket åt idrott på fritiden under skoltiden. I grunden är jag utbildad till Gymnasieingenjör inom Anläggning Bygg. Och det första riktiga arbetet var på Arkitektkontor, där jag var pionjär med att bygga upp deras AutoCAD satsning inom bygg. Efter en härlig resa till Australien 6 månader så kom jag tillbaka och började i IT-branschen. Först inom ingenjörsskrået, och senare inom informationsspåret, där jag träffade min nuvarande chef Johan Floren för första gången. Efter 24 år på samma arbetsplats, ville jag göra nytt och blev då konsult inom RollingStock med Johan Floren för att sedan börja på Sogeti tillsammans med honom. Jag tycker om pedagogik och att beskriva saker tydligt och har utvecklat mycket utbildningar och presentationer under min karriär.

Min karriär på Sogeti:
Den inleddes på sommar 2021 och jag fick det första uppdraget på en myndighet, och under tiden som säkerhetsgranskning utfördes, hjälpte jag en annan kund med en webbaserad informationshubb för teknisk dokumentation. Här tog jag även fram ett koncept för QR-kodshantering. Sedan jag kom igång på myndigheten har jag grupptillhörighet i en resurspool och är delegerad som lösningsarkitekt i 4 olika projekt.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? 
Utreda, söka, utveckla och beskriva. ”Man blir lite detektiv och vill kunna förstå allt från ax till limpa 😊”. Dessutom får jag skapa lösningar som gynnar alla i hela Sverige. 

Hur delar du med dig av din expertis?
Genom att hjälps åt inom enheten, och stötta varandra. Jag håller forum internt, som beskriver utveckling och vad vi arbetar med. I ett öppet klimat och kontorslandskap delar man helt enkelt med sig, oavsett om det är tjänst eller arbetsrelaterat, från tidrapportering till designlösningar. Jag är ofta ute hos kund men ska försöka komma till Sogeti-kontoret oftare och finnas på plats.. bara för att kunna interagera och känna pulsen.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
När du fått en utmaning att lösa, och hittar en väg fram som kan stadfästas och komma vidare med. Det ger boost.

Hur är en typisk sogetiare?
Utbildad, kunnig och driven professionellt med glimten i ögat.

Varför jobbar du på Sogeti?
Tryggheten och vetskapen till kollegor som man gillar, samt intressant med alla projekt och kunder som vi lyckas med.

 

Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • Olle Skogh
    Olle Skogh
    Lösningsarkitekt, Stockholm
    073-398 39 22

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Olle Skogh
Titel: Lösningsarkitekt Senior konsult inom Informationsstyrning och digital transformation
Född: 1965
Bor: Ekerö / Gotland
Familj: Pia, barnen Felicia och Kim, Katten Lisa och Hunden Abbe
Fritidsintressen: Oj.. Här finns så mycket men laga god mat, umgås med vänner, tränande och coachande av basketlag, samt det blir triss i gympass under en vecka. 😊