Peter Johansson
OM OSS
JOBB

”Vägen till att skapa nytta för användarna är aldrig densamma”

Det som ledde Peter in på banan att bli lösningsarktitekt kom ur kreativitet, att skapa bilder i photoshop och videos där han spelade Counter-Strike. Idag jobbar han hos oss i Sundsvall, brinner för att skapa nytta och det här är din chans att lära känna honom mer.

Beskriv dig själv med tre ord:
Lugn, pedagogisk och envis.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har alltid älskat att designa och skapa digitala produkter. Innan arbetslivet började så handlade det om att rita och redigera bilder i Photoshop. Några kortare videos från när jag spelade Counter-Strike blev det också. Efter att ha pluggat webbutveckling på Mittuniversitetet så stannade jag kvar där, men gick in i rollen som systemutvecklare på deras IT-avdelning. Där jag lärde mig både mer programmering, samt fick erfarenhet med att prata med beställare och driva projekt i mål.

Min karriär på Sogeti:
En av anledningarna till att jag började på Sogeti i slutet av 2015 var att jag ville jobba med ett team, kunna bolla idéer och lära oss av varandra. Efter några kortare uppdrag så hamnade jag i teamet som jag fortfarande jobbar med. Både vi från Sogeti och från kundens sida har nu jobbat tillsammans i flera år och vi har fortfarande kul och fortsätter lära oss av varandra.
Vi har jobbat med att möjliggöra enkla och trygga affärer av skogliga tjänster. Över åren har jag tagit på mig mer ansvar för den övergripande lösningen och arkitekturen.

En lockelse med IT är det alltid finns något nytt att lära sig.  Så det passar mig bra med Sogeti som ger mig möjligheten att fortsätta utvecklas och sedan kunna sprida kunskapen vidare till andra genom t.ex. lunchpresentationer eller genom vårt Careerbooster-program för unga nya medarbetare.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att skapa någonting som ger nytta och uppskattas av användarna. Vägen dit är aldrig densamma, men alltid spännande. När vi tar fram en bra design av den bakomliggande koden som vi är stolta över, då vet jag att det blir roligt att fortsätta jobba med projektet och införa nya funktioner även efter lanseringen.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
De flesta dagarna är riktigt bra, men innan jag har en ovanligt bra dag på jobbet så har dagarna innan utmanat och frustrerat mig. Känslan att överkomma ett svårt problem du brottats med i dagar, och hitta den där lösningen som bara klickar, är helt underbar.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Överraskande bra. Vi samarbetar dagligen i teamet och har haft en väldigt produktiv tid med utmanade projekt som gjort att vi kommit varandra närmre.

Hur är en typisk sogetiare?
Den upplevelsen jag har haft är att vi är otroligt mån om att ställa upp och hjälpa varandra, vare sig vi har precis träffats, eller känt varandra i flera år.

Varför jobbar du på Sogeti?
För den härliga lagandan vi har och de roliga projekten vi är med i.

Jobba i Sundsvall
KONTAKT
  • Peter Johansson
    Peter Johansson
    Lösningsarkitekt, Sundsvall
    073-800 76 16
FAKTARUTA

Namn: Peter Johansson
Titel: Lösningsarkitekt
Född: 1988
Bor: Sundsvall
Familj: Föräldrarna Anders & Chatrin och bror Eddie.
Fritidsintressen: Kampsport, böcker och slappa i stugan.