Saman Akbarian
OM OSS
JOBB

"Det är kul att vara inom en bransch som aldrig står still"

Saman jobbar som BI Developer och Data Engineer hos oss i Umeå. Han gillar att befinna sig i teknikens framkant och att arbeta på ett företag med en familjär känsla. Lär känna honom lite mer här!

Beskriv dig själv med tre ord!
Nyfiken, ansvarstagande och hjälpsam.

Kan du berätta lite om din bakgrund?
Jag är född och uppvuxen i Umeå, och lämnade Umeå för att bo i Australien i ett år. Efter det bar det av till Uppsala för att studera till civilingenjör vid Uppsala Universitet. Efter avklarade studier blev det en sejour i Stockholm där jag först började arbeta som utvecklingsingenjör på Scania innan jag sökte mig till Sogeti.

Hur har din karriär på Sogeti sett ut?
Jag har arbetat på Sogeti sedan 2015, jag började arbeta på Sogeti i Stockholm och var där några år. När det väl var dags att flytta tillbaka till Umeå så bytte jag till Sogetis Umeå kontor.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Resan från att samla in verksamhetens krav till att omvandla dem till en lösning som motsvarar deras behov är spännande!

Hur delar du med dig av din expertis?
Först och främst gör man det i sina uppdrag hos kunden varje dag, men vi har även väldigt bra forum inom Sogeti där vi kollegor delar vår kunskap med varandra, det händer så mycket spännande saker inom vår bransch på daglig basis. Teknikutvecklingen står aldrig still!

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Morgonen börjar med stå-upp-möte där vi går igenom dagens aktiviteter. Efter mötet hugger man tag i dagens utvecklingsaktivitet, till lunch lyssnar man på något spännande föredrag om vad som händer inom BI-området, och lagom till att man ska gå hem är man klar med dagens utvecklingsaktivitet!

Hur är en typisk sogetiare?
Professionell, social och duktig inom sitt område.  Brinner för teknik och delar gärna med sig av sin kunskap.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att jag trivs väldigt bra med mina kollegor. Vi har en familjär känsla inom Sogeti. Det finns alltid något nytt att lära sig och vi lär oss av varandra samtidigt som Sogeti uppmuntrar till ständig kunskapsutveckling.

KONTAKT
  • Saman Akbarian
    Saman Akbarian
    BI Developer/Data Engineer, Umeå
    072-555 68 57
Kort om Saman

Född: 1983
Bor: Umeå
Familj: Flickvän, tre döttrar 1, 7, 9 år, en bonusdotter 11 år
Fritidsintressen: Resa, fiske, musik

Sogeti på topplistan igen