VIktor Svensson

”Jag drivs av relationer”

Från pojkrummet med html-kod och NHL98 och vidare till sälj för att sedan landa hos oss som projektledare i Sogeti i Linköping. Viktor har gjort en intressant resa, men drivande har varit teknik och mötet med människor. Och kanske hur pass bra godbitar som serveras till fikat.

Beskriv dig själv med tre ord:
Pratkvarn, mångsysslare, driven.

Berätta lite om din bakgrund:
Under barnåren älskade jag att prata med allt och alla inne på ICA i Mjölby och på kvällarna satt jag med html-kod till mitt krypin på Lunarstorm och spelade NHL98. Nyfikenheten på människor ledde fram till att jag arbetade som säljare under tre år inom el och telekom. Jag blev duktig på att bygga relationer och sälj men jag saknade tekniken och bestämde mig för att läsa vidare. Civilingenjör inom indistruell ekonomi blev mitt val på universitet och under den perioden drev jag parallellt ett företag som gjorde webbsidor och appar till startups. Det började kännas rätt och därför hamnade jag till sist på Sogeti som projektledare.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti 2018  och arbetade med interna kunduppdrag, främst externwebb och intranät. Under åren har jag även tagit certifiering och några uppdrag inom förändringsledning och digital arbetsplats. Idag är jag tillbaka inom webb och arbetar som serviceledare i vår förvaltning som blir en mix av allt möjligt.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag drivs av relationer, såväl med kund som med mina kollegor internt. Det personliga mötet är viktigt för mig och är en stor del av min roll som projektledare/serviceledare.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Mycket kundkontakt, lunchträning, och en lösning på ett komplext problem. En godbit till fikat är inte att förglömma!

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Det har helt klart varit en omställning. I början tyckte jag att det funkade ganska bra men nu vill jag tillbaka till kontoret och suset i kontorslandskapet.

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam, prestigelös och kunnig.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti har en familjär stämning med högt i tak som får mig att trivas på jobbet. Viljan att hjälpa är också utbredd på Sogeti och det finns alltid duktiga kollegor som kan hjälpa till när det behövs, vi arbetar verkligen som ett lag tillsammans. Möjligheten att jag får utvecklas inom områden jag är intresserad av är också viktigt.

KONTAKT
  • Viktor Svensson
    Viktor Svensson
    Kundansvarig, Linköping
    076-797 24 25

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Viktor Svensson
Titel: Serviceledare/Projektledare
Född: 1989
Bor: Linköping
Familj: Sambon Sofie och två hundar som heter Uno och Fiona
Fritidsintressen: Cykling & gym, datorspel och piano