Sogeti en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare enligt kvinnor
NYHETER
JOBB

Sogeti en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare enligt kvinnor

När Karriärföretagen för första gången presenterar sin nationella topplista över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare enligt kvinnor är Sogeti med i rankingen och placerar sig på tredje plats.

Karriärföretagen har under perioden oktober 2023 - mars 2024 genomfört en omröstning i sitt Student och Young professionals-nätverk*, specifikt bland de kvinnliga medlemmarna. Frågan de fått att svara på är; Vilka är de tre mest attraktiva arbetsgivarna bland de som utsetts till Karriärföretag 2024? Detta har resulterat i en topp 10-lista för vart kvinnor helst vill jobba. Sogeti placerar sig alltså på plats tre i kategorien "Tech".

Samtliga organisationer och företag i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag. Initialt behöver kandidatföretaget nå upp till ett antal grundkriterier. Därefter granskas kvalificerade arbetsgivare av Karriärföretagens expertpanel. Sogeti har fått utmärkelsen ”Karriärföretag” nio år i rad, men har nu även ha rankats som Topp 10 mest attraktiva arbetsgivare för kvinnor. Sogeti arbetar strategiskt för att skapa en bra balans och det långsiktiga arbetet följer 40-60-principen, en gång definierad av Jämo.

− På Sogeti arbetar vi ständigt med att öka andelen kvinnor. Hittills har vi lyckats bäst på ledarsidan där 47,9% är kvinnor. Internt kan vi se att både personalomsättning och medarbetarnöjdhet är jämt fördelat mellan män och kvinnor, det glädjer oss nu också att se att vi rankats högt i denna undersökning, vilket hjälper oss att bli ännu mer synliga för Sveriges IT-kvinnor som vi är mycket intresserade av att attrahera till oss. Vi har slagit näven i bordet och satsar starkt i år. Vi ska anställa minst 325 personer i Sverige och vår ambition är att varannan nyanställda ska vara kvinna, säger Aron Östergård HR-chef på Sogeti i Sverige.

Sogeti har sedan många år en framåtlutad och pragmatisk ansats i sitt gender balance-arbete både inom företaget och i den bransch Sogeti verkar. Med konkreta initiativ som, #addher ett av Sverige största nätverk för kvinnor i IT-branschen, mentorskapinitivet Match&Go, ett samarbete mellan #addher och DataTjej samt #addher awards en nationell utmärkelse som lyfter och synliggör IT-/Techkvinnor över hela landet, vill Sogeti outtröttligt få upp gender balance på agendan och få till en positiv förändring.

− Jag är galet stolt över vår tredjeplats på Karriärföretagens nya rankinglista och jag tycker att det är viktigt och glädjande att det nu finns en rankinglista av detta slag i Sverige. Nästa omgång drömmer jag om en förstaplats, kommenterar Therese Sinter, nationell #addher-driver.

Ta del av listan Topp 10 mest attraktiva arbetsgivare för kvinnor: https://karriarforetagen.se/

* Karriärföretagens student och Young professionals nätverk består av cirka 30.000 personer (varav 55% är kvinnor) som regelbundet använder Karriärföretagen för att söka information om framtida arbetsgivare, stipendier, jobb och traineetjänster. Definitionen av Young professionals är: Personer mellan 25 – 35 år, som har tagit en akademisk examen inom 1 – 8 år och påbörjat sin yrkeskarriär. Definitionen av studenter är: Medlemmar som nu aktivt studerar en universitet- eller högskoleutbildning vid något av Sveriges lärosäten.

KONTAKT
  • Aron Östergård
    Aron Östergård
    HR-chef, Sogeti Sverige
    073-024 58 28

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.