Effekten #193: ChatGPT
PODCAST
DATA & AI

Effekten #193: ChatGPT

I detta avsnitt samtalar Jonas Jaani med Henrik Rendahl och Joakim Wahlquist på Sogeti. Temat är ChatGPT en typ av maskininlärningsmodell som beskriver sig själv som ”chat-based generative pretrained transformer”. Lyssna till podcasten för att höra hur den här typen av AI fungerar.

Tidiga versioner av maskininlärningsmodeller som tränades på textdata och språkförståelse, blev inte helt som tänkt. De moraliska aspekterna hade inte riktigt applicerats och resultaten varierade, minst sagt.

Men nu, genom att faktiska människor varit med i processen och betygsatt resultaten samt att flera algoritmer testats får vi maskininlärningsmodeller som ChatGPT. Denna typ av maskininlärningsmodell används för att svara på frågor men även föra samtal, i olika chattbotar och andra språkanalysverktyg.

Efterfrågan på den här typen av AI-tillämpning är stor och i denna podd diskuteras möjligheter, hur vi ska tänka kring AI i det dagliga, vad som går att göra i OpenAI samt mycket mer.

Lyssna på avsnittet:

Målgrupp: allmänheten, tjänstemän, utvecklare, studenter, ledare, beslutsfattare

Lär dig: Instruct GPT, OpenAI, ChatGPT, chatbot, AI, tekniksprång

 

KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify 

Vårt podcastbibliotek