Emma Hägg
OM OSS
JOBB

"Jag vill vara en förebild som visar att allt är möjligt"

För Emma, teamchef i Stockholm, är medarbetaren i centrum och hon älskar att öppna upp nya möjligheter för sina anställda. Här berättar hon mer om sitt ledarskap och om vad hon tycker är viktigast i relationen mellan henne och medarbetarna i Stockholmsteamet.

Vilka 3 ord beskriver dig bäst som person?  
Driven, energisk och nyfiken!

Berätta lite om din bakgrund!
Fem år gammal gick jag på min första Cheerleading-träning, en otroligt mångsidig och utmanande sport presenterades framför mig och jag var fast från första stund. I 19 år kretsade mitt liv kring denna sport, och det finns många egenskaper och livsfärdigheter som jag idag tagit med mig in i arbetslivet.

Efter två vändor till VM i USA så började min Cheerleading-karriär lida mot sitt slut. Det var då jag började se mig om efter nästa utmaning i livet. Det var över en middag hos min farbror 2016 som jag för första gången fick upp ögonen för IT-branschen. Jag såg en framtidsbransch och skulle snart upptäcka hur kreativt och värdeskapande tech kan vara. Efter några Google-sökningar hittade jag ett antal YH-linjer som verkade intressanta. Då var ord som frontend, backend och DevOps ett främmande språk för mig. På ren magkänsla valde jag att plugga frontend-utveckling. Det ska tilläggas att jag inte visste att det fanns flera programmeringsspråk på den tiden. Jag trodde att man pluggade programmering precis som om man skulle plugga matte i stort sett.

Den resa jag gjort som person har fått mig att inse att det inte spelar någon roll vem du är eller dina tidigare erfarenheter. Jag bytte mina pompoms mot en dator och en helt ny värld öppnades upp. Teknik är för oss alla och det är aldrig för sent att lära sig!  

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap med tre ord?
Lyhörd, positiv och humoristisk, och så engagerad.

Varför har du valt ledarrollen?
Jag vill vara en förebild som visar att allt är möjligt och att teknik kan vara för alla. Det finns så många områden och nivåer. Som ledare vill jag vara med och sprida en korrekt bild av IT som framhäver tekniken som en väg till förändring och visa att det inte bara handlar om maskiner, verktyg eller programmering.

Jag vill fortsätta arbeta för en mer inkluderande bransch och i en arbetskultur där jobbet inte är något man måste gå till, utan vill gå till.

Vad är viktigt för dig i relationen mellan ledare och medarbetare
Öppenhet, respekt, förståelse och förtroende.

Varför jobbar du på Sogeti?
Från första mötet med Sogeti så kände jag mig hörd. Här finns det utrymme för mig att växa i vilken riktning jag vill. Det är ett företag som bryr sig om medarbetarnas välmående, uppmuntrar till skratt och ger dig möjligheten att jobba med framkantens teknik och varierande uppdrag. Sogeti är ett bolag där jag tillåts växa både som person likväl som i min professionella roll. På Sogeti är jag dagligen omringad av inspirerande kollegor och intressanta frågeställningar.

Hur är en typisk sogetiare?
Ödmjuk, lösningsorienterad och hjälpsam. En sogetiare är bra på att skapa en teamkänsla och trygghet vilket gör att du vågar ta plats. Det finns inga frågor du inte kan ställa.

På Sogeti kan alla medarbetar knyta an personligen till vår vision. Har du hittat ditt personliga X att lägga till vår visionsformel?
Jag skapar framtidens lösningar. Idag.

Slutligen, om du var ett djur vilket djur skulle du vara och varför? 😊
Jag skulle vara en delfin. De är lekfulla, glada och sociala djur med hög intelligens som lever tillsammans i grupp. De får dessutom avnjuta sina år i varma tropiska hav.

Bli den bästa versionen av dig själv hos oss
KONTAKT
  • Emma Hägg
    Emma Hägg
    Team Manager, Stockholm
    073-030 77 02

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.