Emil Castillo Haglund
OM OSS
JOBB

Jag tacklar framtidens utmaningar med hjälp av DevOps. Idag.

Emil är mjukvaruingejör hos oss i Örebro och gillar verkligen automatisering och Cloud. I sin roll som utvecklare säger han att automation är det kraftfullaste verktyget som finns att tillgå, det hjälper utveklare att göra det de är bäst på, att koda. Lär känna Emil lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Lösningsorienterad, professionell och envis.

Berätta lite om din bakgrund:
I grund och botten har jag en kandidatexamen inom Informatik, en utbildning som gett stor bredd och möjlighet till inriktning inom området IT. Som för många andra landade det i programmering, men även en nyfikenhet för metoder och processer. Innan jag klev in på Sogeti hade jag hunnit jobba som utvecklare, Scrum Master och inom DevOps-förvaltning.

Min karriär på Sogeti:
Efter att blivit headhuntad av Örebrokontoret och berättat om mina ambitioner, så klev jag direkt in på uppdrag hos kund. Mina intressen och ambitioner som diskuterats under mötena speglades i den typen av uppdrag som hittades. Jag började nischa mig mot Azure och Cloud-utveckling med hjälp av utbildningar, licenser och uppdrag som Sogeti tillhandahöll och idag jobbar jag som DevOps Engineer.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag gillar automatisering och Cloud. Att skapa automatiserade flöden som hjälper utvecklarna att göra det de är bäst på, att just koda.

Hur delar du med dig av din expertis?
Förutom att dagligen diskutera och förklara alla vad, hur och varför för kunden, så håller vi i kontorsmöten och externa IT-träffar där vi presenterar och delar med oss av våra erfarenheter och den kunskap vi samlat på oss inom intressanta områden.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En bra dag har inte startat innan en god kopp Zoegas "Mästarens blandning" glidit ner. Därefter så hoppar man på det där problemet man brottats med hela veckan. Kvällen innan, när jag gick och la mig, fick jag en idé kring hur det möjligtvis skulle kunna lösas. Dagen avslutas med succé, när problemet man en gång varit osäker på om det skulle gå att hitta en lösning till, faktiskt är löst. Den känslan är värd att flexa ut en timme tidigare för.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti eftersom jag har mycket frihet i vad jag vill med mitt arbetsliv. Det var tydligt när jag satt i de första samtalen med Sogeti att det var jag som bestämde vägen framåt. Genom att erbjuda utbildningar, certifieringar och relevanta kunduppdrag stöttar Sogeti dig i dina mål. Utöver det är det även roligt att se ett litet kontor som Örebro växa sig till en storspelare på marknaden.

Sökes: Nya medarbetare
Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Emil Castillo Haglund
    Emil Castillo Haglund
    Software Engineer, Örebro
    073-053 60 96

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Emil Castillo Haglund 
Titel: Software developer/DevOps Engineer
Född: 1990
Bor: Örebro
Familj: Sambo. Pappa och syster finns i Spanien.
Fritidsintressen: Vänner, hemmabio-ljud och film. Men även datorer och motorsport!

Vi kan Cloud