Erik Hjalmarsson
OM OSS
JOBB

"Jag kan hitta varierande och inspirerade arbetsuppgifter genom att jag själv kan påverka"

För Erik Hjalmarsson på Borlängekontoret började Sogetiresan med ett ex-jobb. Vägen har gått genom .Net, Office 365, SharePoint, arkitektur, DevOps och Application Lifecycle Management. Idag är han en av våra mest passionerade och framåtlutade experter inom Cloud och driver ett av våra nationella kompetensområden.

Beskriv dig själv med tre ord:
Ambitiös, lyhörd och positiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppväxt i Dala-Järna med mamma, pappa och två äldre syskon. Hade ganska tidigt ett generellt intresse för teknik/elektronik och valde att studera El med inriktning Datorteknink på gymnasiet. Efter ett mellanår vid en hydralpress på en lokal industri kom studietiden tillbaka och jag flyttade till Borlänge 2005 för att studera Systemvetenskap.

Min karriär på Sogeti:
Efter att jag under studietiden deltagit i flertalet event riktade till studenter på Sogeti så kontaktade en av de dåvarande teamcheferna skolan och ville prata med "den där som pratar grovt dalmål". Det resulterade i att jag gjorde mitt ex-jobb på Sogeti 2008. Fick därigenom erbjudanden om anställning och har varit kvar sedan dess. Karriären började som systemutvecklare med inriktning mot .Net och fortsatte sedan under flera år med stort fokus på SharePoint och senare Office 365. De senaste åren har dock molnet mer generellt varit mitt fokus där jag arbetar som arkitekt och utvecklare. DevOps och ALM (Application Lifecycle Management) är ett annat ämne som legat mig ganska nära under alla år. Jag är nu en av experterna i vårt nationella Cloud Native & DevOps Center som finns i Borlänge. Det är jättekul!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag är nyfiken på nya saker och försöker att hela tiden vidareutveckla mig själv genom att t.ex. ta certifieringar. Jag försöker också vara med och påverka hur vi generellt inom företaget ständigt förbättrar oss inom området. Ett exempel på detta är det kompetensområde bland konsulter som jag är delaktig i att driva, där vi tillsammans vidareutvecklas och skapar kanaler/nätverk dit konsulter kan vända sig för att få hjälp i sina uppdrag som rör molnet.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
I pandemitider så blir det frukost strax efter klockan sex. Beroende på om jag får äta den själv eller om jag får sällskap av en eller två döttrar, så går jag ner till mitt kontor i källaren någon gång mellan 06:40 och 07:10. Oftast betas det av en del mail och andra meddelande till att börja med. I och med att jag ofta jobbar i distribuerade team så är t.ex. våra indiska kollegor redan i full gång med sin arbetsdag vid den här tiden, så diverse samtal över Teams drar ganska snabbt igång. Övriga saker som avhandlas under en vanlig dag brukar vara en blandning av möten, kodning och framtagande av specifikationer.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Teknikmässigt fungerar det utmärkt, den sociala biten är lite mer utmanande. Spontana samtal vid kaffeautomaten om gårdagens hockeymatch blir ju inte av, men digital varianter som "virtuell fika" och "digital AW" har varit uppskattade inslag i höstmörkret.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag kan hitta varierande och inspirerade arbetsuppgifter genom att jag själv kan påverka. Jag gillar kombinationen av lokalt och globalt, där vi har lokala kontor med nära kundrelationer men vi har också nationella och globala muskler som genom åren gett mig ett stort personligt nätverk. Som småbarnsförälder behöver man kunna ha en bra balans mellan yrkesliv och privatliv och det fungerar bra på Sogeti.

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Erik Hjalmarsson
    Erik Hjalmarsson
    Cloud Architect, Cloud Native & DevOps Center, Borlänge
    076-829 58 47
Faktaruta

Namn: Erik Hjalmarsson
Titel: Cloud Architect
Född: 1985
Bor: Villa i Borlänge
Familj: Sambo, döttrarna Hilma och Tilde
Fritidsintressen: Familjen, CrossFit och friluftsliv

Jobba hos oss i Borlänge
12 snabba fakta om Sogeti