Kristina Bergqvist
OM OSS
JOBB

"Jag brinner för kvalitet, användarvänlighet, stabilitet och pålitlighet inom IT"

Det är den lokala, jordnära och goa känslan som får Kristina Bergqvist att välja Sogeti, den som låter alla ta plats och känna sig hörda trots att vi är ett internationellt företag. Och så flexibiliteten, att kunna kombinera heltidsarbete och fritid med familj förstås.

Beskriv dig själv med tre ord:
Noggrann, ansvarsfull och flexibel

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Uppsala med mina tre systrar och föräldrar. Min pappa har ”alltid” varit verksam inom IT, så det har varit ett naturligt inslag under min uppväxt. Följaktligen blev gymnasieinriktningen Multimedia där jag fick prova på allt från fotografering till programmering. Efter att ha tillbringat sju år i Åres skidbackar förde kärleken mig ned till Malmö där jag bildade familj och pluggade Testutveckling på en yrkeshögskola. År 2011 började jag som konsult på Sogeti, efter att ha varit verksam på ett annat bolags testcenter.

Min karriär på Sogeti:
Mitt första uppdrag för Sogeti var som Support Analyst, och sedermera lead för teamet som även innefattade off-shore resurser, under implementerandet av ett nytt, globalt kassasystem på ett multinationellt företag. Även om uppdraget innebar mer klurig ”felsökning” av systemet och dess integrationspunkter (re-aktivt) än testning (pro-aktivt), så var det intressant att se en annan del av kvalitetssäkringen. Dessutom innebar det en nära relation till användarna av systemet, vilket var värdefullt. Utöver detta har jag jobbat mycket med test av mobila appar, samt test/testledning inom Share Point.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Kvalitet och användarvänlighet, stabilitet och pålitlighet känns viktigt när det gäller IT.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Efter att ha varit testledare på flera olika projekt för samma kund, är jag just nu ”bara” verksam inom ett projekt, så tiden för möten har minskat rejält, tack och lov. Det ger mig mer tid att komma i kapp med det som varit nedprioriterat, samt att utföra lite egen testning, vilket är det jag gillar mest inom kvalitetssäkring.

Varför jobbar du på Sogeti?
Trots att Sogeti är ett stort, internationellt företag har vi en lokal, jordnära känsla och en ganska platt organisation där alla är välkomna att ta plats och göra sig hörda. Det finns möjligheter att utvecklas, och det satsas inom respektive kompetensområden. På ett personligt plan så valde jag Sogeti för att företaget är uttalat familjevänliga och ger mig stöd i att hantera heltidsarbete, pendling och småbarnsåren, vilket är underlättar vardagen. I övrigt har vi en go stämning kollegor emellan, och det är alltid lika trevligt när vi träffas på diverse företagssammankomster.

 

Kontakt
  • Kristina Bergqvist
    Kristina Bergqvist
    Testare/Testledare
    073-083 87 76

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Kristina Bergqvist
Titel: Testare/Testledare
Född: 1980
Bor: I Bara utanför Malmö
Familj: Sambo och två barn
Fritidsintressen: Utöver att umgås med familj och vänner här nere i Malmö så reser jag ofta uppåt landet för att träffa släkt och vänner. Mina föräldrar kommer från Norrland och har en sommarstuga vid havet utanför Luleå, så på sommaren är vi uppe i minst två veckor och njuter av lugnet. I övrigt gillar jag att träna, läsa och kolla på film.

 

World Quality Report 2017-18