Per Jacobsson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens insikter från data. Idag."

På vårt kontor i Göteborg hittar ni Per. Som Data Scientist älskar han att mixa sina färdigheter inom bland annat fysik, simuleringar, statistik, AI och Machine Learning för att skapa nya insikter. Han är mån om att mata sin kreativitet och ägnar sig gärna åt brasiliansk Jiu Jitsu på lediga stunder. Lär känna Per lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Ärlig, snäll och nyfiken.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag flydde till Göteborg från Gotland i slutet av 90-talet och har sedan följt den bana jag tycker är roligast och har bytt när det känts rätt. Från studier i teoretisk fysik, till forskning inom numeriska metoder och optimering till att (för tillfället?) hamna inom Data Science.

Din karriär på Sogeti:
Jag började i januari 2022 i Data & AI-teamet i Göteborg och har hunnit med att starta upp konceptstudier, bidra med expertis inom andra projekt nationellt och driva en del affärsutveckling i Göteborgsområdet. Nu jobbar jag heltid med ett projekt inom fordonsindustrin med mål att förutsäga energiförbrukning för elektriska fordon.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det som jag älskar och som varit en röd tråd genom hela min karriär är att använda alla metoder jag behärskar som fysik, simuleringar, statistik, AI och Machine Learning, på rätt sätt för att skapa insikter som kan driva affärer och produktutveckling framåt.

Hur delar du med dig av din expertis?
Inom vårt Data & AI-team i Göteborg försöker jag skapa en miljö där alla kan dela med sig av sin expertis, oberoende av om man är nyutexaminerad eller har jobbat i tio år. Jag gillar även att dela med mig i form av att hålla presentationer eller workshops internt, hos kunder eller på konferenser.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag kommer till kontoret och ser att många av mina kolleger är där den dagen, vilket får mig på gott humör från början. På fikaraster och lunch flyger sedan idéer om AI, Formel 1, fysik, grillning och allt möjligt runt i rummet och blandas till en soppa som matar min kreativitet för resten av dagen.

Hur är en typisk sogetiare?
En social och hjälpsam person som kör på utan krångel.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag gillar att jobba tillsammans med sociala och kompetenta kolleger, och att rätta folk som inte uttalar Sogeti som en fransman.

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Per Jacobsson
    Per Jacobsson
    Data Scientist, Göteborg
    072-888 90 23

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Per Jacobsson
Titel: Data Scientist
Född: 1977
Bor: Floda (utanför Göteborg)
Familj: Fru och två barn (9 och 11 år)
Fritidsintressen: Brasiliansk Jiu Jitsu och att lösa programmeringskluringar

 

 

Möt dina framtida chefer