anna-gunder
OM OSS
JOBB

”Att jobba tillsammans med andra mot ett tydligt mål och leverera är oerhört kul!”

Anna Gunder på Sogeti i Gävle älskar att projektleda. Att vara projektledare ger utlopp både för hennes mer analytiska sida som gillar att strukturera och bringa ordning, och den utåtriktade, sociala sidan som älskar samarbete, nya människor och nya miljöer.

anna_gunder_130x150.pngBeskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, målmedveten och positiv

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har bott i Gävle sedan tonåren, men pendlade under många år till Uppsala och Stockholm. Närmast kommer jag från en tjänst på Uppsala universitets IT-avdelning där jag var projektledare och pedagogisk utvecklare inom e-lärande. Innan dess var jag verksam som forskare i litteraturvetenskap med särskild inriktning mot litteratursociologi. Jag disputerade 2004  på en avhandling om digital litteratur och datorspel och undersökte därefter bland annat Nobelprisets betydelse för den litterära kulturen och den garanterade författarpenningen.

Min karriär på Sogeti:
Jag har varit projektledare på Sogeti i drygt ett år. När jag började i slutet av augusti 2018 kom jag direkt ut på ett längre uppdrag.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag har arbetat en hel del med upphandling och förvärv inom offentlig sektor. Att verkligen förstå verksamhetens behov och inkludera slutanvändarna i processen från allra första början är något som jag värderar oerhört högt. Det kan vara en svårt resursmässigt, men lönar sig på sikt. När jag lämnade universitetet hade jag precis avslutat ett omfattande projekt som gav mig blodad tand för projektledning. Jag tror att jag  gillar projektformen så mycket för att den ger utlopp för både min mer analytiska sida som gillar att strukturera och bringa ordning, och den utåtriktade, sociala sidan som älskar samarbete, nya människor och nya miljöer. Att jobba tillsammans med andra mot ett tydligt mål och leverera är oerhört kul!

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Just nu är jag mellan uppdrag. Jag har därför ägnat de senaste veckorna åt utbildning och certifierat mig inom olika områden. Det är roligt och en lyx att få möjlighet att fördjupa sina kunskaper, lära sig nytt och utvecklas. Jag sitter på Sogetis kontor centralt i Gävle och har kollegor nära till hands om man vill diskutera något eller bara behöver lite pepp.

Hur är en typisk sogetiare?
Är kompetent, har roligt på jobbet och levererar. En typisk sogetiare ser möjligheter och gillar utmaningar, men är samtidigt ödmjuk och inte rädd för att be om råd och ta hjälp när det behövs.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag lockades av olika saker, men främst möjligheten att få varierande och utmanande uppdrag där jag kan utvecklas som projektledare. Sogeti erbjuder detta och tror på min förmåga. Jag har ju en lite annorlunda bakgrund, men det ses bara som något positivt här.

Jobba hos oss!
KONTAKT
  • Anna Gunder
    Anna Gunder
    Projektledare, Gävle
    072-208 50 93
FAKTARUTA

Namn: Anna Gunder

Titel: Projektledare

Född: 1973

Bor: Gävle

Familj: Man och tre barn

Fritidsintressen: Träna, läsa och handarbeta