Internt

Internt

Via länkarna på denna sida kommer du som är anställd på Sogeti och som arbetar utanför Sogetis kontor åt de system som används inom företaget, bland annat en direktlänk för tidrapportering från externt håll. Här finns även en länk för att komma åt din mailbox. 

Intranätet

Åtkomst till intranätet utanför kontoret kräver att du har Sogetidator, och ansluter dig med VPN.
Till intranätet

Qurant

Här gör du sjuk- och friskanmälan, ber att bli uppringd av en sköterska, bokar rådgivning, etcetera.

Till Qurant-portalen

Benify

Här hittar du dina lönespecifikationer och förmåner. Du loggar in med ditt BankID.

Till Benify

Webmail

För att komma åt webmail gå till https://outlook.office365.com/
Skriv in din fornamn.efternamn@sogeti.com mailadress och tryck på ”tab” eller klicka i lösenordsfönstret för att logga in.

  • Sitter du på VPN eller ett kontorsnät blir du direkt vidareskickad till mailen om du använder Internet Explorer / Edge. Använder du en annan webläsare kommer du att behöva ange ditt användarnamn (t.ex. alinder) och Windowslösenord för att logga in.
  • För att komma åt webmailen utanför Sogetis nät (med Internet Explorer / Edge) följ instruktionerna nedan:
    • I det första inloggningsfönstret (Office 365 Startsida): skriv in din fornamn.efternamn@sogeti.com mailadress för att automatisk komma till nästa steg.
    • I det andra fönstret (sts.capgemini.com): skriv in din fornamn.efternamn@sogeti.com (det står att du ska ange domän\användarnamn men du ska skriva in din mailadress i alla fall) samt ditt windowslösenord.
    • I det tredje fönstret (MS Forefront): skriv in ditt användarnamn (t.ex. alinder) samt en kod från din MobilePass/Safeword-dosa.

VPN

Med hjälp av VPN kommer du åt samtliga resurser i Sogetis infrastruktur när du jobbar hemifrån eller från kund. För att kunna använda VPN krävs att du har MobilePass installerat i din telefon eller PC alternativt har en SafeWord-dosa. För instruktioner besök vår globala intranät Talent.

Obs! När påloggningen är klar, bör du köra Logon-scriptet för att uppdatera mallar och få senaste virusdefinitioner. Tryck Start, All Programs, LogonScript så startar det.

CTR - vårt tidrapporteringssystem

Tidrapportera från externt håll, var du än befinner dig och från vilken dator som helst. Till tidrapporteringen
Tidrapportera från mobilen: http://mctr.capgemini.se

My Expenses/Concur 

CTE, där vi tidigare hanterat reseräkningar och utlägg har ersatts med nytt globalt system kallat My Expenses/Concur. Det är ett webb- och app-baserat verktyg, som är integrerat med American Express. Hanteringen av utlägg är nu helt digital.

Länk till systemet: https://eu1.concursolutions.com/UI/SSO/p0600901gfhu 

Appen finns i Google Play och Appstore.

Man måste första gången klicka på "Glömt mitt lösenord" och sedan sätta ett eget separat lösenord. Viktigt också att skriva att man ska ange sogeti.se-adressen (inte .com-adressen).

 

Kontakta GroupIT (ITICS) Servicedesk

08-5368 3370

ithelp.global@capgemini.com

 

Skriv ut E-post