Kvinnosatsning
OM OSS
DNA

Vi vill ha fler kvinnor

På Sogeti tror vi på en bra balans mellan andelen män och kvinnor. Vårt långsiktiga arbete att nå upp till våra mål när det gäller andelen kvinnor i företaget, inom alla roller, pågår ständigt. Här följer vi 40-60-principen, en gång definierad av Jämo, som en bra balans av män och kvinnor på en arbetsplats, vilken vi anammat.

Inom IT-branschen ligger idag andelen kvinnor på cirka 32 procent. På Sogeti arbetar vi ständigt med att öka andelen kvinnor jämfört med tidigare. Hittills har vi lyckats bäst på ledarsidan.

29% av våra anställda i Sverige är kvinnor - alla yrkesroller 
47,9% är kvinnor i gruppen "ledare"
35% i vår svenska ledningsgrupp är kvinnor

Vi vill bli fler kvinnor

Vi har slagit näven i bordet och satsar starkt, vi tar många olika initiativ, på att öka andelen kvinnor inom vårt företag. I år ska vi anställa minst 325 personer i Sverige. Vår målsättning är att varannan av dessa nyanställda ska vara kvinna, trots att statistiken är emot oss.

#addher - Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen

#addher (tidigare winIT), är ett nätverk för IT-kvinnor som startats och drivs av Sogeti. Det är ett externt nätverk med målsättningen att stötta IT-kvinnor att ta mer plats på alla roller och få in fler kvinnor till IT-branschen. Nätverket har över 7000 medlemmar på 18 orter runt om i landet. Utöver lokala nätverksträffar synliggör vi ständigt Sveriges IT-kvinnor i sociala media för att nå våra mål. Via hashtaggen #addher eller via våra #addher Sverige-konton på LinkedIn och Facebook kan vem som helst boosta och stötta IT-kvinnor att ta plats. #addher driver också tillsammans med DataTjej mentorskapsinitiativet Match and Go, samt har lanserat #addher awards, med världspremiär hösten 2022. 

Läs mer om #addher här.
Läs mer om Match and Go här.
Läs mer om #addher award här.

Prisbelönta

Womentorpriset delas ut av IT&Telekomföretagen inom Almega i samarbete med Computer Sweden. Priset går till den individ/det företag/den organisation som arbetar för och tydligt bidragit till ökat fokus på att få fler kvinnor på ledande positioner. Allt i syfte att skapa en hållbar konkurrenskraft inom IT-branschen. År 2013 gick priset till Therese Sinter, Sogetis nordiska marknadschef tillika Sogetigruppens globala kommunikationsdirektör, bland annat för hennes insats att driva det kvinnliga IT-nätverket winIT (numera #addher). 

Läs mer om Womentorpriset och motiveringen här.

Kvinnoinitiativ inom Sogeti

För att vara en attraktiv arbetsgivare för IT-kvinnor, öka andelen kvinnliga chefer och för att dra fler kvinnor till IT-branschen satsar vi på många fronter, via olika initiativ. Några exempel:

 • #addher. Vårt eget externa nätverksinitiativ för kvinnor i IT-branschen, Sveriges största nätverk av sitt slag, finns på 18 svenska orter och fortsätter att spridas över världen.
 • Match and Go, ett mentorskapsinitiativ som genomförs i samarbete med DataTjej
 • Womentor-programmet, ett nätverk för kvinnliga chefer inom IT-branschen. Sogeti har medverkat under fyra år med mentorer och adepter.
 • Microsoft TechDays; Här samarbetar Microsoft och Sogetis kvinnliga nätverk winIT med riktade nätverksträffar för IT-kvinnor
 • Datatjej, Sogeti finns alltid med på Datatjejs årliga evenemang. Datatjej är ett nätverk för dig som är tjej och som studerar eller är yrkesverksam inom data, IT, systemvetenskap eller motsvarande. Och gör #addher-event tillsammans samt mentorskapsinitiativet Match and Go som nämns ovan.
 • NextUp, en IT-­inspirerad tävling där åttondeklassare tävlar lagvis med att lösa problem i verklighetsbaserade case, som tas fram av några av Sveriges ledande IT-­företag, däribland Sogeti. Ett initiativ med extra fokus på tjejer.
 • KlaraK, Sogeti har medverkat i KlaraK:s karriärprogram för kvinnor.
 • DigiGirlz; Vi har stöttat Microsofts initiativ gentemot tjejer som ska börja nian, med målet att få fler tjejer att välja IT.
 • Ett jämställt Värmland; Tydlig vision och strategi signerad Länsstyrelsen i Värmland i syfte att få regionens olika aktörer att utveckla och förstärka sitt jämställdhetsarbete.
 • Förmåner; exempelvis förstärkt föräldraförsäkring.
 • Rekrytering; I rektryteringsprocessen ser vi till att alltid ha med minst en kvinna och vi ska alltid ha både kvinnliga och manliga kandidater.

 

KONTAKT
 • Therese Sinter
  Therese Sinter
  Kommunikations- och marknadsdirektör, Sogeti/Nationell #addher-driver
  +46 70 361 46 21

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.