PODCAST
CLOUD

Effekten #178: Molntjänsten Azure

Effektens Jonas Jaani intervjuvar Roger Morell från Microsoft. De dyker ner i den aktuella statusen för molntjänsten Azure och gör en översiktlig genomgång av de viktigaste användningsområdena. I det här avsnittet får du också höra mer om Microsofts svenska datacenter.

Roger Morell arbetar som partneransvarig och Datacenter Sweden Lead på Microsoft och kan molntjänsten Azure på sina fem fingrar. För Roger är Azure en naturlig del av digitaliseringen och de flesta stora företag använder idag molntjänster för att driva sina datacenter.

Sedan Microsoft Azure släpptes 2010 har den utvecklats massor. Den är idag en stor elefant i molnbranschen med sitt breda utbud av tjänster, som inkluderar datoranvändning, nätverk, lagring, databaser, analyser, AI, med mera.

Lyssna på avsnittet:


Roger Morell Jonas Jaani (27:13)

Målgrupp: ledning, IT-folk, företag, ledare, projektledare, management, systemutvecklare
Lär dig: Azure, digitalisering, arbetssätt, datacenter

 

Med utvecklingen av cloud computing har datacentermigrering från on-premise till molnet blivit den vanliga trenden. Cloud computing är nästa generations datoranvändning och den kan ställas in och skalas på några minuter.

Säkerhet, hållbarhet och hyperscale är viktigt för många företag. Det finns nu även datacenter i Sverige som alternativ för de organisationer som värdesätter dessa funktioner. Lyssna in på det här avsnittet och får råd och tips från Roger. 

Vi kan Cloud
Vårt podcastbibliotek
KONTAKT
  • Jonas Jaani
    Jonas Jaani
    Producent av podcast-serien/ webbradion Effekten
    070-298 52 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

EFFEKTEN

Effekten är podcasten med kunskap om digitaliseringen på 20 minuter! Vi ger dig insikter, framtidsspaningar och goda exempel. För dig som är beställare, konsult eller intresserad av digitaliseringen. Jonas Jaani guidar dig tillsammans med experter som kan digitalisering.

PRENUMERERA:  Apple Podcasts, Spotify