Eric Petersson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens möjligheter. Idag."

Eric är mjukvaruingenjör på vårt kontor i Jönköping. Resan mot att bli just det, startade med att han och två likasinnade bröder skruvade ihop och isär det mesta som gick under uppväxten. Just för att kunna förstå hur allt hänger ihop. Läs vidare här så får du lära känna Eric lite mer.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, tålmodig och kreativ.

Berätta lite om din bakgrund:
90-talist som i tidig ålder kom i kontakt med digitala medier och närde ett intresse för allt som presenteras på skärmar. Jag upptäckte då ett intresse för att ta reda på hur saker och ting fungerade bakom de där skärmarna, tillsammans med två likasinnade bröder började vi då lära oss att skapa saker med hjälp av datorer, som videoredigering, retuschering av fotografering och till slut bygga ihop egna PC:s. Jag hamnade som webb/systemutvecklare till slut, efter att ha provat på mekanikens lagar inom skolväsendet och insett att det var mot webbens värld som alla mina intressen pekade och kunde kombineras!

Din karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i augusti 2018 och fick tidigt roliga och stora åtangden från både kollegor och kunder. Under resans gång har vi tillsammans inom Sogeti byggt upp ett leveransteam inhouse, för diverse produktval inom Microsoft-sviten och än idag vidareutvecklas detta team!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att ta in kunders behov och bekymmer och applicera tekniska lösningar som underlättar och ger tydlig effekt.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag försöker ha mantrat "dela med dig så som du själv hade velat få informationen" inom de områden jag känner att en överlappning av min kompetens är på sin plats. Jag driver även en blogg vid sidan av jobbet där jag delar med mig av tips och lösningar på olika problem inom mitt skrå.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Då stänger jag datorlocket med ett leende på läpparna, medveten om att min vidareutveckling samt andras var ett faktum under dagen.

Hur är en typisk sogetiare?
Drivna, kunniga och långsiktiga!

Varför jobbar du på Sogeti?
Möjligheterna på Sogeti är stora, från uppdrag till nätverksutbyte. Jag trivs som fisken i havet med mina kollegor och ledarskapet på företaget samt det förtroende som de ger mig och mina kollegor, dagligen.

Jobba i Jönköping
KONTAKT
  • Eric Petersson
    Eric Petersson
    Software Engineer, Jönköping
    072-215 46 35

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Eric Petersson
Titel: Software Engineer
Född: 1993
Bor: Bankeryd, Jönköping
Familj: Sambo och dotter på ett halvår
Fritidsintressen: Löpning, vandring i naturen, tv-spel

Sogeti på topplistan igen