Alejandra Montenegro
OM OSS
JOBB

”Jag skapar morgondagens kreativa lösningar. Idag.”

Testaren Alejandra på vårt kontor i Luleå älskar att hitta fel och lösa dem. Att hon dessutom får förkovra sig och utmana sig samtidigt, gör att hon stortrivs inom test- och kvalitetssäkring. När hon inte jobbar kopplar hon gärna av med att måla. Lär känna Alejandra lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord: 
Hungrig, engagerad och problemlösare.

Berätta lite om din bakgrund: 
Jag kom till Sverige från El Salvador när jag var sju år. Vi bytte då stränder mot isvak samt storstad mot en by utanför Luleå. När jag var barn såg jag alltid pappa ”jobba med datorer inom IT”, men det sa mig ingenting på den tiden. För mig såg det tråkigt ut, så mina val i skolan var alltid bort från den världen. Jag var istället väldigt intresserad av språk och lingvistik, men insåg sedan att det inte var något jag ville jobba med. Länge visste jag inte vad jag ville bli när ”jag blev stor”. Efter några år som vilsen student, försäljare och skadereglerare så halkade jag in i IT-världen ändå. Det tack vare att jag blev utlånad till ett utvecklingsprojekt som utbildare, så småningom testare och sedan testledare. Jag kände direkt att jag trivdes med arbetsuppgifterna och all den problemlösning som krävdes. Plötsligt var det som jag hela tiden trott var tråkigt, precis det jag ville göra och det som gjorde det roligt att gå till jobbet. 

Din karriär på Sogeti: 
När jag sökte till Sogeti var jag inte säker på om jag ville byta arbetsplats. Jag var nyfiken på arbetsmiljön och utvecklingsmöjligheterna som Sogeti sades erbjuda och därför bestämde jag mig för att se vad Sogeti hade att säga. Från det att jag var på intervju, så hade jag en väldigt bra känsla, och jag är väldigt glad att den fortsätter varje dag även nu! Alla sogetiare jag träffat längst vägen, är ytterligare ett kvitto på att jag gjorde rätt val som bytte till Sogeti. Jag började i slutet på februari 2023 och det har redan hunnit hända en hel del. Innan jag landat mitt första uppdrag, fick jag möjligheten att ta del av utbildningar och relevanta certifieringar inom mitt område, för att vässa mina kunskaper ytterligare. Under den här tiden har jag har även engagerat mig i det kvinnliga nätverket #addher. #addher är något jag uppskattar mycket och jag hoppas vi kan göra det ännu större här i Luleå. Under hösten 2023 startade jag mitt första uppdrag som IT-specialist, med en blandning av arbetsuppgifter för ett ärendehanteringssystem. Det är varierande, givande och lärorikt. Dessutom har vi har ett stort utbyte av kunskap inom teamet hos kund och mina kollegor på Sogeti-kontoret. Jag har roligt på jobbet helt enkelt!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? 
Utredning, utveckling och problemlösning. Det gäller att se till så allt verkligen funkar som det ska och då får man gräva ordentligt, så att man  hittar och kan rätta alla fel. Att se helheten, även på områden och i processer där man kanske inte trodde att det behövdes. Ju mer problemlösningar, ju fler möjligheter skapas. Den utveckling jag får av detta arbete och arbetssätt, är något jag verkligen brinner för. Det är det korta svaret.

Hur delar du med dig av din expertis?
Genom samtal, utbyte av kunskap där jag får möjlighet att se andra vinklar och kan erbjuda mina.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då? 
En bra dag på jobbet är när jag får tillfälle att träffa kollegoroch knyta kontakter över en kaffe. Jag, eller teamet har kommit fram i arbetet då vi lyckats lösa en svår knut eller två. Det är bra kommunikation mellan alla parter och förhoppningsvis har jag lärt mig något nytt!

Hur är en typisk sogetiare? 
Jag upplever att en typisk sogetiare är välkomnande, nyfiken och glad. Tar sig gärna an utmaningar och är driven i sitt arbete. Hjälper sina kollegor, är kunnig i sitt område och delar med sig av sina kunskaper. En bra kollega!

Varför jobbar du på Sogeti?
För mig är personlig utveckling väldigt viktigt, och det var den viktigaste punkten när jag valde att byta arbetsgivare. Här känner jag att jag kan växa i kunskap, fördjupa mig i särskilda områden och samtidigt ha roligt på vägen. Jag får möjligheten att utvecklas och får bra stöd från chefer och kollegor. 

KONTAKT
  • Alejandra Montenegro
    Alejandra Montenegro
    Test Engineer, Luleå
    076-116 26 30

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn:Alejandra Montenegro 
Titel: Testare
Född: 1994
Bor: Luleå
Familj: Sambo, hund och katt. 
Fritidsintressen: Konserter, laga mat, måla.