Anders Åkerberg
OM OSS
JOBB

”En klockren plats att växa på”

Anders Åkerberg är Malmö-konsulten med bestämd blick som älskar systemutveckling, automatisering och DevOps. På jobbet trivs han som fisken i vattnet och vill alltid utmana sig själv.

anders_akerberg_130x150.pngBeskriv dig själv med tre ord:
Energisk , extrovert och glad.

Berätta lite om din bakgrund:
Jobbat och utbildat mig inom branschen i ca 15 år, född i Malmö men har även bott i Stockholm i tio år. Tidigare jobbat mot återförsäkringsbolag, flygbolag, myndigheter och restauranger.

Min karriär på Sogeti:
Min karriär på Sogeti påbörjades ca två år innan jag gjorde min första dag på Sogeti. Hannes Granat, ortschef för kontoren i Skåne och jag, hade haft kontakt vid flertalet tillfälle under dessa år och när jag valde att ta steget kändes det helt rätt. Har sedan början på mars suttit på uppdrag hos en av Sogetis stora kunder inom Retail och stormtrivs dels med mina Sogetikollegor och kunden, en klockren plats att växa på.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Automatisering in i väggen, ta bort den mänskliga faktorn så mycket det går för att reducera problem i produktionssystem. DevOps <3

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag lämnar mina två döttrar på förskolan kl 07:00 och sedan styr jag rodret mot kunden. Jag öppnar med en gigantisk kopp kaffe för att sedan börja plöja. Jag låser mig gärna på ett problem tills det är löst och vill alltid utmana mig själv till att blir en bättre utvecklare/person.

Hur är en typisk sogetiare?
Utmanande på ett bra sätt ställer krav på sig själv och sina kollegor, ödmjuk och jordnära.

Varför jobbar du på Sogeti?
En arbetsgivare som faktiskt följer de avtal mellan arbetsgivare och arbetstagare som borde vara självklara för alla inom vår bransch, ett företag som i sig inte är den största aktören på marknaden men som har en otrolig tyngd i leveranskapacitet. En säljorganisation som utmanar kunderna att bli bättre och stöttar kollegor som trycker på detta.

KONTAKT
  • Anders Åkerberg
    Anders Åkerberg
    Utvecklare, Sogeti Malmö
    076-947 54 05
FAKTARUTA

Namn: Anders Åkerberg              

Titel: Utvecklare

Född: 1984     

Bor: Malmö 

Familj: Två döttrar , Klara och Idun

Fritidsintressen: Hårdrock , fiske och dåliga pappaskämt