Anders Nordén
OM OSS
JOBB

"På morgonen vet man sällan hur dagen ser ut men det brukar bli kul"

Anders Nordén jobbar inom test och testledning, men brinner också för att nätverka och lära sig nya saker. Möjligheterna att kunna dela med sig av sina kunskaper och ha kul med arbetskamraterna även efter jobbet får honom att trivas extra bra på Sogeti. 

Anders Nordén

Beskriv dig själv med tre ord:
Engagerad, nyfiken, analytisk.

Berätta lite om din bakgrund:
Jobbar i dag med test och testledning. Återvände till Sogeti hösten 2011 efter att ha provat på några andra företag. Jag har jobbat med allt från systemutveckling till projektledning och testledning. De senaste 15 åren har det nästan uteslutande varit test och testledning. Har även jobbat en hel del med metodarbete inom testområdet. Jag tycker det är utmanande nu att se hur testrollerna kommer att förändras när man alltmer går över till ett agilt arbetssätt. Utöver mitt arbete på Sogeti är jag nätverksledare i Dataföreningens testnätverk i Sundsvall och även driver i kompetensområde Krav & Test på Sogeti i Sundsvall.

Min karriär på Sogeti:
Började på Capgemini i början på 90-talet och stannade i många år, men blev sugen att prova på några andra konsultföretag, men bestämde mig för att återvända till Sogeti hösten 2011.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att nätverka och lära mig nya saker. Jag har också varit mentor/coach till nya testledare på Sogeti i Sundsvall vilket jag tycker är väldigt kul och inspirerande och jag lär mig mycket själv också samtidigt.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
Kommer oftast till jobbet hos kunden runt halv åtta. Läser igenom mejl och går igenom vad som ska göras under dagen. Det är inte alltid man vet på morgonen hur dagen ser ut men den brukar fyllas av intressanta arbetsuppgifter, möten och samtal.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag tycker Sogeti är en mycket bra arbetsgivare. Kompetensnätverken är en del som gör att vi får möjlighet att dela med oss av våra erfarenheter samt att vi genom dessa har en bra omvärldsbevakning. En annan bra sak är vår fritidsförening som ser till att vi har lite kul utanför arbetstid också vilket är viktigt i ett konsultbolag, för att känna samhörighet med sina kolleger.

Kontakt
  • Anders Nordén
    Anders Nordén
    Testledare och testexpert
    070-618 09 49

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Anders Nordén

Titel:
Konsult, testledare, testare

Född:
1960

Bor:
Sundsvall

Familj:
16-årig son

Fritidsintressen:
Resor. Golf, träning, gym, spinning, m.m.