Anders Waller
OM OSS
JOBB

"Ingen dag är den andra lik - jag gillar mixen!"

Variation är ett av nyckelorden när Anders Waller beskriver sin arbetsdag. Uppdrag och lösningar varierar, liksom storleken på kundföretagen. Att han dessutom jobbar med kollegor från andra kontor ger ständigt nya erfarenheter och möjligheten att lösa problemen på mer än ett sätt.

Anders WallerBeskriv dig själv med tre ord:
Enkelhet, driven och noggrann

Berätta lite om din bakgrund:
Jag började min karriär på vårt systerföretag Capgemini som trainee i Stockholm och började arbeta med webbapplikationer inom .NET. Efter något år valde jag att inrikta mig mot SharePoint,som började bli en allt mer populär och större produkt. Sedan dess har jag uteslutande arbetat med just SharePoint och de senaste åren har det blivit allt mer Office 365/SharePoint Online och Microsoft Azure.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti 2011 i Stockholm som lösningsarkitekt inom SharePoint. Under mina år i Stockholm arbetade jag med utveckling, lösningsarkitektur och sälj. 2012 blev jag utsedd av Microsoft till P-Seller, vilket innebär att jag arbetar tillsammans med Microsoft inom försäljning och tekniska frågor runt SharePoint. 

2015 beslutade vi oss för att flytta tillbaka hem till Karlstad efter tio år i Stockholm. Både jag och min fru är uppväxta i Karlstad så det kändes naturligt att flytta hem till släkt och vänner i och med våra två barn. Efter fem månaders föräldraledighet började jag hösten 2015 på Sogetis Karlstadskontor. Min roll är den samma men kunderna och kollegorna nya och jag trivs jättebra.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att implementera användbara lösningar som hjälper våra kunder samtidigt som jag gillar att hålla på med den senaste tekniken, vilket man verkligen får inom det område jag arbetar. Variationen i arbetet är stor och det växlar från att jag periodvis gräver mig ned i ett visst problem till att stå inför kunder och hålla workshops eller seminarier. Jag gillar mixen!

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag cyklar ned till jobbet på cirka fem minuter och dagen börjar med planering av dagens uppgifter. Jag arbetar med kollegor från olika kontor i mina projekt så det blir många avstämningar över telefon/Skype. Jag brukar arbeta med upp till fyra projekt samtidigt, så det gäller dela upp dagen och arbetsveckan på ett strukturerat sätt så att dagarna blir effektiva. Den största delen av dagen arbetar jag med utveckling eller lösningsarkitektur beroende på projekt. Emellanåt håller jag workshops, kundmöten och seminarier. Jag reser några dagar per månad till andra orter.

Varför jobbar du på Sogeti?
Variationen av olika uppdrag och lösningar och att storleken på våra kunder varierar mycket. Sen är det roligt att arbeta med kollegor från andra kontor vilket gör att man ständigt utbyter erfarenheter och lär sig nya och andra sätt att lösa ett visst problem på. 

Anders Waller
  • Anders Waller
    Anders Waller
    Lösningsarkitekt inom O365
    070-338 22 92

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Anders Waller

Titel:
Lösningsarkitekt inom SharePoint & Office 365 , P-Seller Microsoft

Född:
1978

Bor:
Karlstad

Familj:
Fru och våra två barn

Fritidsintressen:
Renovera huset och löpning