Anette Mering
OM OSS
JOBB

"Jag älskar att lära mig nya saker"

Anette, passionerad projektledare i Umeå, tycker att det roligaste som finns att driva projekt och stora program, men också att socialisera med kollegorna hos kund och på Sogeti.

Beskriv dig själv med tre ord:
Driven, lyhörd och social.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är en systemvetare med ekonomisk inriktning som upptäckte det roliga med att leda projekt. Det var framförallt under mina år inom industrin och specifikt på Volvo, som jag fick till mig bra metodiker i projekt inom IT och verksamhet, samt goda förebilder och nyttiga erfarenheter i mitt ledarskap. På vägen har jag certifierat mig; PMP och PMI-ACP (Agile Certified Practitioner).

Min karriär på Sogeti:
Jag kom till Sogeti för drygt ett år sedan och fick då ett uppdrag för en stor och viktig kund inom offentlig sektor, där jag leder ett av deras större program, vilket är jättespännande och utmanande. Det ger mig det jag vill ha i mitt arbete och kanske lite mer. På Sogeti får jag nyttja mina erfarenheter och framför allt vidareutvecklas. Jag upplever att jag får vara i en stimulerande miljö med härliga arbetskamrater.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? 
Att skapa förutsättningar där jag tillsammans med andra kan vara en del i att förbättra och vidareutveckla en verksamhet – det tycker jag är jätteroligt! Jag tycker att kunden och medarbetarna är viktiga och det är dem jag har i fokus. När jag möter kunden eller mina medarbetare och får positivt feedback, då vet jag att vi är på rätt väg och känner glädjen i att driva mitt och andras arbete vidare.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag möter många olika personer, med många olika kompetenser. Med det engagemang jag upplever, så är det ett högt tempo, så det gäller att planera min vardag och att även finnas tillgänglig för mina medarbetare. Det kan vara ett möte med programledning, en avstämning med ett projekt som är på gång att startas, revidering av prognos, tillsättning av resurser, samt förberedelser för nästa programstyrgruppsmöte. Däremellan vill jag gärna hinna med att ta ett spontant fika med mina arbetskamrater – hos min uppdragsgivare eller med mina Sogetikollegor.

Hur är en typisk sogetiare?
Jag tycker att sogetiare är kunniga, nyfikna och framåtlutande. Som sogietare är man intresserad av andra och glädjs åt varandras framgångar.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag gillar entreprenörandan, enkelheten och glädjen som jag möter. På Sogeti upplever jag att jag får bra möjligheter att utvecklas, genom uppdrag hos olika kunder. Och jag tycker det är en ynnest att få jobba med nya människor, för med dem lär jag mig mycket. När det är så tycker jag det är roligt att jobba.

KONTAKT
  • Anette Mering
    Anette Mering
    Projektledare, Umeå
    070-676 40 76
FAKTARUTA

Namn: Anette Mering
Titel: Senior projektledare/programledare
Född: 1967
Bor: Nyvik, norr om Umeå
Familj: Min man Mats och våra vuxna söner Emil och Albin
Fritidsintressen: Motionerar gärna i form av gym, pass, cykel, längdskidor eller annat. Det blir gärna fiske såväl sommar som vinter, samt renoveringsprojekt hemma eller på stugan.