Clara Fors
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens flexibla arbetssätt. Idag."

Utvecklaren Clara hittar du på vårt kontor i Stockholm. Hon började på Sogeti genom vårt traineeprogram Careerbooster. Hon brinner för att ständigt lära sig nya saker inom mer än ett fält och på sin fritid lockar konst och matlagning. Här får du chansen att lära känna Clara lite mer.

Beskriv dig själv med tre ord: 
Nyfiken, social och tydlig.

Berätta lite om din bakgrund: 
Först studerade jag design och konst, det ledde till att jag började studera kartor, GIS, i Lund. Vilket i sin tur öppnade mina ögon för system, SQL och databaser som gjorde att jag tog en kandidatexamen i data- och systemvetenskap. 

Min karriär på Sogeti: 
Efter examen blev jag antagen till Sogeti’s traineeprogram, Careerbooster. Idag arbetar jag som applikationssäkerhetstestare för en myndighet i ett  uppdrag som är otroligt lärorikt och roligt. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? 
Mitt expertområde är data- och systemvetenskap men just nu jobbar jag med test, vilket jag inte gjort tidigare men jag tycker att det är väldigt spännande att lära mig om allt inom den världen. En gemensam nämnare när jag arbetar, oavsett om det är en extern kontakt, användare eller en utvecklare i mitt team, vill jag alltid ge en tydlig leverans och kommunikation. Jag vill aldrig att den jag jobbar med eller för ska känna sig dum.

Hur delar du med dig av din expertis? 
Jag pratar med andra kollegor både internt och externt.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då? 
Frukost på kontoret, med ett perfekt kokt ägg och mycket skratt med kollegor, gärna en galen mängd gurka på mackan också. Sedan vill jag ha en effektiv dag, en sådan dag när allt bara klickar, när man kan ge andra team jag jobbar mot beröm för att de gjort en bra och säker lösning samt ge relevant feedback för att göra saker ännu bättre. Jag känner att det är en sådan lyx när man inte känner att man släcker bränder utan bara kan göra saker bättre. Sedan är det alltid roligt att ha lärt sig någonting nytt också! Pricken över i:et är att ha en rolig konversation med en kollega på Teams, en rolig tech-meme tackar man inte nej till!

Hur är en typisk sogetiare? 
Engagerade, min bild av mina kollegor är att de är engagerade i sitt uppdrag men också i Sogeti i stort. Det gäller både vad gäller arbetet men också hur ens medarbetare mår och att tillföra god stämning på kontoret! 

Varför jobbar du på Sogeti? 
Jag gillar att ha flera möjligheter och inte endast ha en väg att följa. Som min beskrivning om mig själv lyder har jag gjort ganska mycket saker innan jag började här, och känner fortfarande en längtan efter att lära mig nya saker inom fler än ett fält. Jag har exempelvis ett intresse för att arbeta med GIS och UX i framtida uppdrag och känner att den möjligheten finns här på Sogeti. 

Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • Clara Fors
    Clara Fors
    Software Engineer, Stockholm
    076-306 18 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Clara Fors
Titel: Software Engineer (men jobbar som testare)
Född: 1998
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, pappa, lillasyster och sambo. 
Fritidsintressen: Matlagning, konst och design.