Emelie Thelin
OM OSS
JOBB

"Det finns ingen vanlig dag i det här jobbet"

Är du flexibel och öppen för nya utmaningar kan ett jobb på Sogeti bli en lyckoträff. Det menar Emelie Thelin som provat på flera roller och dagligen slås av hur kul det är.

Beskriv dig själv med tre ord:
Engagerad, nyfiken, ödmjuk.

Berätta lite om din bakgrund:
Började som marknadsassistent på ett IT-bolag i Huskvarna där jag insåg att ERP-konsult verkade vara ett intressant yrke. Fick förfrågan om jag ville börja som applikationskonsult inom finans och arbeta med ett stort ERP-system vilket jag självklart nappade på. Har sedan dess (år 2000) arbetat med affärslösningar och ERP i ett flertal projekt både som applikationskonsult, projektledare och serviceledare. Under åren har jag insett vikten av bra kravhantering och testning varpå jag certifierat inom båda områdena.

Min karriär på Sogeti:
Började på Sogeti 2014 och kände snabbt att jag skulle trivas. Här är en prestigelös atmosfär där alla ställer upp och hjälper varandra, vilket är viktigt för att kunna lära nytt och få ett bra arbetsklimat. Möjligheterna inom Sogeti är många om man är öppen för nya utmaningar och inte är rädd för att prova nytt. Vilket jag tycker är väldigt stimulerande då det är viktigt att få utvecklas både inom sitt huvudområde men även att få utvecklas som person. Och utvecklas har jag verkligen fått möjligheten att göra under mina år på Sogeti först som applikationskonsult inom affärssystemet Microsoft Dynamics och sedan i roller som serviceledare och projektledare i samband med teamets leveranser. 2017 gick jag även in i en teamchefsroll.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att hjälpa kunden att få ett bättre stöd i affärssystemet för sina dagliga rutiner men även att få kunden att tycka det är roligt med förändring och få dem att se möjligheterna med ett nytt system. Att se personer utvecklas och ta till sig ny kunskap och kunna omvandla den i handling. Oavsett om det är att ta till sig en ny rutin i affärssystem eller nytt sätt att jobba som konsult.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Det är väl en av de bästa sakerna med det här jobbet – det finns ingen vanlig dag. Det är sällan en dag innehåller samma arbetsuppgifter och interaktionen med kunder och kolleger gör att man alltid måste vara flexibel. Men varje dag innehåller planering (så gott det går) för dagen och veckan, genomgång av mejl, möten och kundkontakt. Beroende på vilken fas kunderna befinner sig i kan en vanlig dag bestå av att svara på offerter, bemanning av projekt, rekrytering och samtal med medarbetare.

Varför jobbar du på Sogeti?
Efter att ha jobbat med samma affärssystem i 13 år började jag se mig om efter andra system och valet föll på Dynamics. Ett affärssystem som är på stark frammarsch inte bara internationellt utan även i Sverige. Då Sogeti har ett nationellt Dynamics-center just i Jönköping med många duktiga konsulter kändes det naturligt att söka sig hit. Ett val jag definitivt inte har ångrat. Varje dag påminns jag om hur kul det är att gå till jobbet, eftersom jag har ett bra arbetsklimat och trevliga kompetenta medarbetare som alltid är villiga att ställa upp om man har frågor.

Är du vår nästa Dynamics-stjärna?
Kontakt
  • Emelie Thelin
    Emelie Thelin
    Teamchef, Dynamics Solutions, Jönköping
    073-066 90 59

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Emelie Thelin
Titel: Teamchef Dynamics Solutions
Född: 1973
Bor: Huskvarna
Familj: Min man Per och två söner, Arvid och Adrian
Fritidsintressen: Keramik, målning, naturen