Emma Nicklasson
OM OSS
JOBB

”Jag skapar lättbegripliga system. Idag"

På vårt kontor i Karlstad hittar ni Emma. Hon är grafisk formgivare i grunden, men upptäckte hur roligt hon tyckte det var med problemlösning och programmering. Nu älskar hon att skapa lättbegripliga fullstack-lösningar och robotar. Lär känna Emma mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, energisk och lösningsorienterad.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är grafisk formgivare i grunden, men när jag insåg hur roligt det är med programmering och problemlösning så pluggade jag till dataingenjör och hamnade på Sogeti nästan direkt efter examen.

Din karriär på Sogeti:
Jag arbetar fullstack med nyutveckling av ett webbaserat administrationssystem för en kund inom pappersindustrin. Jag har tidigare jobbat med vidareutveckling av ett MES-system (Manufacturing Execution System) för en kund inom stålindustrin.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Snygga, lättbegripliga och användarvänliga system.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag finns ofta på plats på kontoret och hjälper alltid till om någon behöver. Jag är även mentor åt en student från Karlstads universitet och driver Karlstadgrenen av #addher, vårt externa nätverk för IT-kvinnor.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag löser ett problem som jag tragglat med ett tag och det är många på plats på kontoret så jag har gott om trevligt frukostsällskap.

Hur är en typisk sogetiare?
Hjälpsam, kunnig och ödmjuk.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag har världens bästa kollegor, roligt uppdrag, möjlighet att lära mig nya saker varje dag och chefer som styr med hjärtat.

KONTAKT
  • Emma Nicklasson
    Emma Nicklasson
    Software Engineer, Karlstad
    073-510 71 13

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Emma Nicklasson
Titel: Software Engineer
Född: 1988
Bor: I Ölme utanför Kristinehamn
Familj: Min man Micke, våra två barn Caspian (7 år) och Freja (5 år) och katten Engla
Fritidsintressen: Skidor, vandring och robotar