Emma Nord
OM OSS
JOBB

“Jag har jobbat i många olika roller under mina år på Sogeti”

Emma Nord på vårt Umeåkontor har många strängar på sin lyra. Efter att ha arbetat med systemutveckling, förvaltning och serviceledning på webbsidan och är det nu projektledning för hela slanten för.

Beskriv dig själv med tre ord:
Glad, driven, strukturerad.

Berätta lite om din bakgrund:
Då jag alltid varit intresserad av människor och teknik föll valet på Systemvetenskapliga programmet, inriktning människa datorinteraktion, vid Umeå Universitet. Kompletterade utbildningen med psykologi och front-end-programmeringskurser och gav mig sedan ut i arbetslivet. Trots att marknaden då inte var så ljus satt man i skolbänken ena dagen och vid ett skrivbord dagen därpå. Skrämmande och roligt på samma gång. Jag började som utvecklare, primärt inom webb och Content Management Systems, men hann även med en del test. Efter 2 år hos min första arbetsgivare var det dags att testa mina vingar någon annanstans.

Min karriär på Sogeti:
På Sogeti har jag nu varit i snart 8,5 år. Jag sa tidigt till mig själv att jag inte skulle vara för länge hos samma arbetsgivare (av olika anledningar), gränsen skulle vara 2 år. Men att lämna en arbetsgivare som är bra och där man trivs vore bara korkat. Så istället för att byta arbetsgivare har jag testat olika roller. Började som webbutvecklare och jobbade med det i några år med en rad olika kunder och branscher. Har jobbat med både nyutveckling och förvaltning och med olika tekniker och Content Management Systems. Under tiden som utvecklare hade jag även rollen som lokal driver för kompetensnätverket Webb med primärt fokus på EPiServer (CMS). Började dock med tiden känna att jag ville testa något annat då jag ofta gjorde även andra saker än att koda. Jag fick då rollen som serviceledare/förvaltningsledare för våra webbförvaltningar. Att hålla isär mängden kodningsjobb och serviceledning blev dock för knepigt då jag stod på båda benen samtidigt och ofta i ett och samma projekt. Lösningen blev att släppa utvecklingen och testa projektledning istället. Att komma från en utvecklarbakgrund tror jag är otroligt viktigt då det är en stor fördel att förstå tekniken och utvecklarna, i rollen som projektledare. Är dock inte villig att släppa tekniken helt och är gärna med i tekniska diskussioner eller hjälper kollegor med lösningsförslag. Tekniken kommer alltid finnas kvar och möjligheter att anta nya eller gamla utmaningar.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?

 • Att hitta lösningar till de utmaningar som dyker upp
 • Leverera mervärde
 • Kommunikation
 • Ärlighet

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Dagarna har genom åren tenderat att se väldigt olika ut då jag suttit i många olika uppdrag samtidigt. Nu är det första gången jag har ett uppdrag som jag kan lägga allt fokus på och som projektledare blir det mycket möten, avstämningar med utvecklare och verksamhet. Har uppföljningar och rapporter som ska skrivas. Sköter även en del utredningsjobb tillsammans med verksamheten samt externa bolag.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti är en bra arbetsgivare som ser till individen och dess möjligheter till utveckling. Man utvecklas, utmanas och möjligheten till att prova många olika roller möjliggör att man kan vara kvar om man vill utan att fastna i ett spår. Stämningen och arbetsmiljön är trevlig och bra och det finns otroligt mycket hjälpsamma och trevliga människor att diskutera eller stöta och blöta smått som stort med. Det finns även ett gediget nätverk och stort engagemang för att sprida kunskap.

KONTAKT
 • Emma Nord
  Emma Nord
  Teamchef, Umeå
  072-232 21 02

  Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Emma Nord

Titel: Projektledare

Född: 1984

Bor: Umeå

Familj: Maken Stefan och barnen Alex och Theo

Fritidsintressen: Träna, vara ute i naturen, resa, vara med familjen, se på film/serier.