Erik Atterlöf
OM OSS
JOBB

”Jag skapar smarta IT-lösningar för Sveriges skolor. Idag."

På vårt kontor i Skellefteå hittar ni utvecklaren Erik. Han är både svensk mästare och världsmästare i esport och spelet League of Legends. Och som om det inte vore nog, på jobbet brinner han för att koda och bygga saker i världsklass. Lär känna Erik lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Tävlingsinriktad, snabblärd och nörd.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen på Gotland där jag gick fotbollsgymnasiet. Fram till det att jag var 15 år fanns endast en plan −  att bli fotbollsproffs! När jag stötte på Esporten började dock den drömmen ta över mer och mer. Så, under slutet av och efter gymnasiet tävlade jag i Esport och spelet League of Legends. Tävlandet innebar en del resor runt om i världen och jag spelade turneringar i bland annat England, Italien och Brasilien, för att nämna några. Efter gymansiet flyttade jag sedan till Göteborg och började studera Systemvetenskap på Göteborgs Universitet. Någon månad efter att jag tagit min examen träffade jag min fru på ett event i Stockholm, där jag då befann mig och spelade SM i League of Legends. Knappt 2 månader efter att vi träffats, tog jag mitt pick och pack och flyttade upp till henne i Umeå. Väl där började jag söka jobba, och det visade sig att hennes pappa var systemutvecklare och jobbade på Sogeti i Umeå.

Min karriär på Sogeti:
Som sagt, så hade min frus pappa precis börjat på Sogeti i Umeå och det var så jag fick höra talas om Sogeti för första gången. Jag såg då att ett nytt traineeprogram för nyexade skulle dra igång. Och det lät som något som skulle passa mig perfekt, så jag skickade in en ansökan till den första upplagan av Sogeti Careerbooster. Jag lyckades komma på intervju och fick även en anställning i mitten av maj 2021. Jag kunde inte ha träffat mer rätt än jag gjorde. Det var en riktig drömstart på en karriär inom IT och jag har sedan dess jobbat i ett antal olika projekt, men de flesta som webbutvecklare inom .NET.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det är svårt att sätta fingret exakt på vad det är som gör det så roligt. Jag tycker helt enkelt att det är otroligt roligt att koda och bygga saker. Allt från API:er till stora hemsidor till små appar. Problemlösningen är så klart en stor del av det. Känslan man får när man lyckas klara av ett svårt problem som man suttit med ett tag och allting sedan fungerar som man hade tänkt sig, är svårslagen!

Hur delar du med dig av din expertis?
I och med att jag började som careerbooster så hade vi ganska tät kontakt med seniora utvecklare som var våra ”mentorer”. Jag tycker det är roligt att kunna fortsätta i samma anda som dem och lära upp nya, juniora utvecklare på samma sätt som jag blev upplärd när jag först började här. Jag försöker dessutom dokumentera de flesta nya sakerna jag lär mig, så att andra som råkar ut för samma problem ska kunna lära sig det snabbare än vad jag gjorde.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag startar datorn på morgonen och har inga möten inbokade förutom sin "daily standup", så jag kan sätta mig direkt och fortsätta på det där härliga och roliga ärendet som man suttit med ett par dagar. Jag får sitta och koda och lyssna på musik under förmiddagen. På lunchen går jag ut och käkar med någon kollega eller min fru. Jag kommer tillbaka efter lunch och jag lyckas äntligen bli klar med mitt ärende. Då tar jag en kik i backloggen och ser att nästa ärende är minst lika roligt, om inte ännu roligare, än det man precis suttit med. Jag plockar ut en ny bransch och sätter igång igen. Det tycker jag är en svårslagen dag!

Hur är en typisk sogetiare?
Trevlig, glad, kunnig och professionell.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det var lite av en slump ändå att jag hamnade här. Jag hade aldrig hört talas om företaget innan jag träffade min frus pappa, men när jag väl började här så har jag trivts som handen i handsken.

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Erik Atterlöf
    Erik Atterlöf
    Software Developer, Skellefteå
    073-032 48 52

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.