Fredrik Linde
OM OSS
JOBB

"Jag trivs bäst i gränslandet"

Fredrik gillar att befinna sig mellan rollerna utvecklare och lösningsarkitekt och han älskar den gemensamma frukosten som de har på kontoret i Sundsvall. Lär känna Fredrik och hans roll mera här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, framåtblickande och lösningsorienterad.

Berätta lite om din bakgrund:
Uppvuxen i Hälsingland och studerade i Luleå där jag även arbetade några år. Efter det har jag bott med min familj i Sundsvall och arbetat på olika IT-företag. Jag har jobbat med att bygga IT-system inom flera områden som telekom, äldreomsorg och skogen. Jag har både arbetat för konsult- och produktbolag där jag har testat på olika roller och kommit fram till att jag trivs bäst i gränslandet mellan rollerna utvecklare och lösningsarkitekt.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti 2017 som systemutvecklare. Numera jobbar jag större delen av min tid som lösningsarkitekt, vilket jag trivs bra med och tycker är roligt. Jag har fått möjligheten att gå Capgemini Architects Global Certification vilket är mycket givande.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag tycker det är utvecklande att lära mig om nya tekniker och sätt att strukturera arbete för att på bästa sätt hitta lösningar som passar kundens behov. Det är spännande att vara med och hitta vägar för att förvalta och utveckla stora system hos kunden.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Att arbeta på Sogeti innebär en frihet att kunna arbeta hemifrån ibland. En vanlig dag på kontoret i Sundsvall börjar såklart med en kopp kaffe och därefter kollar jag mail och möten för dagen. Sedan har vi statusmöten med de olika projekten. En socialt viktig och trevlig del av dagen är vår gemensamma frukost. Resterande del av dagen består av arbetsmöten och fokusarbete.

Hur är en typisk Sogetiare?
En typisk sogetiare är hjälpsam, kunniga och lösningsinriktade.

Varför jobbar du på Sogeti?
Fokus på de lokala affärerna ger en suveränitet och gemenskap på kontoret i Sundsvall. I Sogeti Sverige har vi en kultur av kunskapsspridning där vi har regelbundna Teams-möten inom olika områden vilket ger en nationell gemenskap. Capgemini är också duktiga på den global gemenskapen i koncernen. Där är det enkelt att få hjälp via olika Teams-grupper, även i Cap Gemini som stort har vi regelbunden kunskapsspridning och stora möjligheter inom kunskapsutveckling både i självstudieform och kurser.

Jobba i Sundsvall
KONTAKT
  • Fredrik Linde
    Fredrik Linde
    Senior systemutvecklare/arkitekt, Sundsvall
    070-611 88 22
FAKTARUTA

Namn: Fredrik Linde
Titel: Lösningsarkitekt
Född:: 1982
Bor: Alnö
Familj: Fru och tre barn
Fritidsintressen: Cykla MTB och åka längdskidor