Fredrik Scheja
OM OSS
JOBB

"Det får mig verkligen att må bra och tycka att det är kul att jobba!"

Många tror fortfarande att test handlar om att exekvera testfall och hitta buggar, till allas förtret. Men test handlar egentligen om att ta fram och presentera värdefull information om systemet vi arbetar med. Det menar Fredrik Scheja som trivs som bäst när han får kunderna att effektivisera sin verksamhet genom att tänka nytt.

Fredrik SchejaBeskriv dig själv med tre ord:
Engagerad, social, medveten

Berätta lite om din bakgrund: Jag är uppvuxen i Åkersberga, strax norr om Stockholm. Sedan började jag plugga på LTH i Lund och stannat i Skåne sedan dess. Jag har alltid funnit tekniken intressant, men frågan om varför saker inte fungerat som det ska har oftast intresserat mig mest. Således ramlade jag in på testområdet yrkesmässigt. På det privata planet har jag en bakgrund som medioker gitarrist med ett överraskande gott fotarbete i badminton samt en stark drivkraft att göra saker själv gällande husrenovering tillsammans med min underbara hustru. 

Min karriär på Sogeti:
Började 2004 på Sogeti och har sedan dess jobbat i många spännande testuppdrag från testspecialist till global verksamhetsförändrare inom test, på allt från teknikfokuserade produktbolag till kraftbolag, retail och regulatorisk verksamhet.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Många tänker fortfarande att test handlar om att exekvera testfall och hitta buggar, till allas förtret. Men test handlar egentligen om att ta fram och presentera värdefull information om systemet som vi utvecklar eller förvaltar. När jag har möjlighet att identifiera och stilla ett informationsbehov eller helt enkelt få individer att tänka annorlunda kring test för att effektivisera sitt eget eller andras arbete, då mår jag bra! 

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig arbetsdag för mig innefattar mycket skratt under trevliga möten mellan människor. Ena dagen kan jag sitta i ett längre åtagande hos en kund och känna mig som om jag besitter ett helt vanligt kontorsjobb, andra dagen får jag kanske möjligheten att leda en workshop hos en ny kund i Oslo eller varför inte hålla ett kundseminarium hemma i Skåne eller på vårt kontor i Sundsvall? Omväxlingen är stor och från alla olika uppdrag plockar jag med mig någon erfarenhet som är värd att ta med mig hem och lära mig nya saker av. 

Varför jobbar du på Sogeti? 
På Sogeti får jag en fantastisk möjlighet att växa både yrkesmässigt samt på det personliga planet tillsammans med mina kollegor. Synergieffekterna mellan lärdomar jag får ute hos kunderna, tillsammans med de oerhört kraftiga verktyg och människor som jag har tillgång till inom vårt Sogetinätverk får mig verkligen att må bra och tycka att det är kul att jobba!

KONTAKT
  • Fredrik Scheja
    Fredrik Scheja
    Erfaren Testarkitekt, Nationell kompetensledare för Sogetis testnätverk
    070-345 27 13

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Fredrik Scheja    

Titel
: Erfaren Testarkitekt, Nationell kompetensledare för Sogetis testnätverk

Född
: 1979

Bor
: Furulund, Skåne

Familj: Ja, världens bästa! Hustru Annette, våra två söner, två katter.

Fritidsintressen
: Husrenovering, personlig utveckling, teknik och människor.