Fredrik Thorild
OM OSS
JOBB

"Blir det en stund över krossar jag mina kolleger i Mario Kart"

Fredrik Thorild hade länge haft Sogeti på sin radar innan han kom till företaget 2012. Då hade han förknippat dem med värme, glädje och enkelhet - förväntningar som sedan dess visat sig stämma.

Beskriv dig själv med tre ord:
Diplomatisk, social och rolig.

Berätta lite om din bakgrund:
Uppvuxen i Fagersta och har hållit på med webbutveckling i varierande grad sedan mitten av 90-talet. Har mer eller mindre uteslutande hållit mig till Microsoftteknik hela vägen och studerade datavetenskap på Mälardalens högskola i Västerås. Har sedan flera år vigt karriären åt SharePoint och Office 365 där jag lika gärna har seminarier, diskuterar lösningar eller utvecklar/konfigurerar.

Min karriär på Sogeti:
Jag har haft Sogeti på min radar i flera år och förknippat företaget med värme, glädje och enkelhet. 2012 korsades vägarna och det kändes rätt. Mina förväntningar har visat sig vara helt riktiga. Jag har sedan starten haft flera större och mindre uppdrag kombinerat med ett utrymme att få chansen att växa inom mitt område. Tack vare underbara kollegor i min region kombinerat med egen glöd så har jag utvecklats snabbt inom det komplexa område som SharePoint och Office 365 är.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde:
Jag älskar att plattformen är så bred, SharePoint är stort men Office 365 är större. En kund vill kanske endast hålla på med dokumenthantering, en annan vill ha ett socialt intranät och en tredje vet att de vill massor men de måste få hjälp med var de ska börja. Jag gillar att vara med i deras diskussioner och ge dem bra stöd på vägen.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Kaffe först - sedan skriver jag kod eller ett lösningsförslag samtidigt som jag diskuterar med kollegorna på kontoret i Västerås. På eftermiddagen har jag möjligen en offertpresentation eller så håller jag ett seminarium eller en workshop på ämnet Office 365/SharePoint. Blir det en stund över krossar jag mina kollegor i Mario Kart.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag tycker att företaget lever som de lär och Sogeti är fullt med folk som glöder och är grymma på sina områden. På Sogeti gillar man enkelhet och ingenting krånglas till i onödan. Vill man kan man forma sin karriär åt det håll man önskar. Önskar man att kombinera en utvecklarkarriär och på något sätt, snyggt och relevant, länkar det till ett trädgårdsintresse så kan Sogeti vara rätt plats. Har inte sett just den kombinationen dock…

 

 

Kontakt
  • Fredrik Thorild
    Fredrik Thorild
    SharePoint och Office 365 Solution Architect - Sogeti
    072-239 56 51

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Fredrik Thorild
Titel: Konsult/lekledare/mästerkock på området Office 365/SharePoint
Född: 1979
Bor: Västerås
Familj: Frun Jenny och sonen Anton.
Fritidsintressen: Resa och att umgås med familj och vänner.