Håkan Lycksell
OM OSS
JOBB

”Här vill jag vara”

Testledaren Håkan Lycksell började på Sogeti i Gävle som test trainee. 13 år senare är han en inbiten sogetiare som älskar variationen i testuppdragen och att jobba med andra som också brinner för att vara bäst på test.

Hakan Lycksell 120x130.jpgBeskriv dig själv med tre ord:
Noggrann, intresserad och social.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag fick min första dator när jag var 8-9 år. Det var en Vic-20, sen blev det en Commodore 64, Amiga 500.. osv. Datorintresset har alltid funnits där. Efter lumpen flyttade jag till Örebro för att plugga till dataingenjör.

Min karriär på Sogeti:
När jag sitter och skriver det här så är det nästan på dagen 13 år sedan som jag klev in på Sogetis kontor i Gävle och påbörjade min första dag. Det var en väldigt spännande tid och jag ingick i ett test-trainee program. De första veckorna var väldigt intensiva och roliga och vi lärde oss massor, men sen gick det trögare. Det första uppdraget dröjde. När min provanställningstid på 6 månader gick ut och jag fortfarande stod utan uppdrag så trodde jag att det var kört. När min chef då sa att de trodde att bristen på uppdrag berodde på den rådande marknaden, men att de trodde på mig som person blev jag väldigt tacksam. Att höra det, betydde väldigt mycket för mig och jag förstod då att detta var ett företag där jag ville vara och få chansen att ge tillbaka.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Variationen. Det finns så mycket olika saker att testa och uppdragen kan se så varierande ut. Varje nytt uppdrag kräver att man noggrant analyserar hur vi kan nå önskat resultat på bästa sätt. Sedan tycker jag väldigt mycket om samarbetet, att jobba nära en projektledare och ett team för att tillsammans nå målet!

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Just nu ser den ut så här: Jag börjar kl. 08:00 och kollar hur nattens regressionstester har gått. Om något har gått fel, så analyseras det och åtgärdas. Vid kl. 08:30, så tar vi sogetiare en gemensam macka och kaffe (som Sogeti bjuder på). Sen kollar jag in Kanban-tavlan. Antingen fortsätter jag med det som jag håller på med eller så drar jag in en ny uppgift. Kl. 11.00 varannan dag så har vi videomöte med hela projektet som sitter utspritt på flera ställen i Sverige. Sedan fortsätter dagen med olika typer av uppgifter med koppling till krav, manuella tester och automatiska sådana. 

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är noggrann, duktig och sätter kunden först.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti har alltid satsat på test och säger att de är bäst på test. Där vill jag vara! 

KONTAKT
  • Håkan Lycksell
    Håkan Lycksell
    Testledare, Sogeti Gävle
    070-317 08 61
FAKTARUTA

Namn: Håkan Lycksell

Titel: Testledare

Född: 1980

Bor: Gävle

Familj: Fru och två döttrar

Fritidsintressen: Musik, film, historia

Jobba hos oss!