Hamed Adeli
OM OSS
JOBB

”Jag skapar morgondagens lösningar. Idag.”

Hamed hittar du på kontoret i Sundsvall. Han kallar sig själv en riktig datanörd och är alltid nyfiken på att få lära sig nya saker. Hameds karriär på Sogeti startade i traineeprogrammet Careerbooster. Lär känna Hamed lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Glad, nyfiken och flexibel.

Berätta lite om din bakgrund: Jag är född och uppvuxen i Iran/ Mashhad med en lillasyster och föräldrar. Som person är jag kreativ och tycker om att jobba mot ett mål, när min fru bad mig att beskriva min personlighet var det en sak som jag insåg och det är att jag är en datanörd. Jag tycker om att jobba med datorer och därmed få utlopp för min kreativitet på många olika sätt, bland annat när jag programmerar och spelar spel.

Något annat jag tycker mycket om med datorn är att kunna hitta och göra material med den, som hjälper min treåriga son att lära sig mitt språk, som är persiska. Som person är jag utåtriktad och tycker om att träffa och lära känna nya människor.

Jag tycker om att hjälpa människor genom att dela med mig av den kunskap som jag har, och genom att göra så lär jag mig nya saker och begrepp. Jag har alltid varit intresserad av teknik och datorer, när jag var 15 år lärde jag mig C-programmering och Assembley, efter det insåg jag att jag ville lära mig mer om datorer och arbeta med dem och började då utbilda mig inom data på universitetet.

Jag tog min kandidatexamen i dataprogrammering i Iran. Under min studietid på universitetet sålde jag datorer och online-annonser för att tjäna extra pengar. Det finns mycket att lära om datorer och när jag var klar med min kandidatexamen ville jag fortsätta att lära mig mer om nätverk, så jag studerade Microsoft Server, Microsoft Active Directory, administratör av CISCO equipment. Jag arbetade som administratör av Linux-servrar på en yrkeshögskola i Mashad. Jag arbetade också som teknisk administratör av Linux på Rayan farmad information technology i Iran.

Senare i livet valde jag att studera Software Enginering på BTH i Karlskrona, vilket var anledningen till att jag kom till Sverige. I den utbildningen lärde jag mig mycket om kvalitetsstyrning när man utvecklar dataprogram.

Min karriär på Sogeti:
Jag började min karriär på Sogeti med Careerbooster-programmet med inriktning på Cloud. Careerbooster-programmet var en unik upplevelse för mig, genom den har jag fått chansen att jobba med den senast tekniken. Idag jobbar jag som applikationsspecialist.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Något som jag ser som framtiden inom it är CloudComputing. De senaste åren har det blivit mer populärt att använda sig av den tjänsten och genom att använda sig av Cloud kan man göra saker på andra sätt som inte var möjliga förut, på grund av att det till exempel kostade mycket pengar eller att det tog mycket tid att göra det. Nu kan man göra det genom bara några klick, vilket sparar både tid och pengar, genom att man automatiserar arbetsprocessen.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag och en kollega driver kompetensområdet (KO) Cloud & DevOps i  Sogeti Norr med syfte att sprida och öka kompetensen i dessa områden.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag börjar dagen med en kopp kaffe och planerar dagen med min kollega. Dagen innehåller både utvecklingsarbete, några möten och några kluriga problem som får specifika lösningar som gör att jag lär mig nya saker.

Hur är en typisk sogetiare?
Alltid redo för att hjälpa kund och kollegor att skapa framtiden idag.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag trivs med arbetsmiljön och har underbara kollegor. Att vara en del av Sogeti är att vara en del av en familj där alla bryr sig om och tar hand om varandra.

Jobba i Sundsvall
KONTAKT
  • Hamed Adeli
    Hamed Adeli
    Software Engineer
    073-620 97 14

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Hamed Adeli
Titel: Software Engineer / Application specialist
Född: 1987
Bor: Sundsvall
Familj: fru och en treårig son
Fritidsintressen: Musik och att blogga