OM OSS
JOBB

”På Sogeti kan jag utvecklas som person”

Helen jobbar som applikationskonsult inom Dynamics 365 CE hos oss i Göteborg och det är första gången hon är konsult och inte sitter på kundsidan. Det är något hon har stor nytta av eftersom hon kan ge svar på frågor som kunderna kanske inte ens vet att de har.

Beskriv dig själv med tre ord:
Lyhörd, noggrann, effektiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag tänkte egentligen bli textildesigner, men utbildningen lades ner och jag halkade in på ett kontorsjobb på ett företag där nytt planerings- och CRM-system skulle införas och efter utbildning som jag fick av arbetsgivaren visade det sig att det blev jag som utvecklade det.

Jag har jobbat under många år med systemutveckling och som systemansvarig i både research- , mäss- och utställnings- och utbildningsbranschen och varit på våra kunders sida. Under 2004 till 2009 var min man utsänd till Belgien för sin arbetsgivare tillsammans med mig och barnen. Då passade jag på att studera ”Informatik med inriktning Systemutveckling” på universitetet. Väl hemma igen arbetade jag vidare med databaser och systemutveckling. Hos min förra arbetsgivare implementerade jag D365 CE för ca 7 år sedan och var IT- & Kommunikationsansvarig under några år. För 1,5 år sedan började jag som applikationskonsult på Sogeti och fick ett helt annat perspektiv på både min kunskap och hur det är att arbeta som konsult. Jag har inte ångrat det en sekund och har god nytta av att ha varit där våra kunder är och kan ge svar på frågor de inte ens visste att de bör fråga och behöver veta.

Min karriär på Sogeti:
Började på Sogeti i aug 2020 och har jobbat som Applikations konsult för D365 CE Sales och Marketing i några projekt och varit med som säljstöd vid upphandlingar.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att identifiera kundens processer och behov för att hitta rätt lösning och effektivisera för att underlätta deras dagliga arbete. Att använda min kunskap för att förenkla och öppna upp nya möjligheter för kunder och dela kunskap med kollegor är det jag brinner mest för.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag diskuterar gärna lösningar och nyheter med kollegor och överför kunskap till kunden under möten i projekten. Jag är också aktiv i D365 CE-nätverk på Sogeti/Capgemini.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Då har jag skapat en riktigt bra lösning för en av kundens utmaningar och kundens respons blir: ”Fantastiskt, vi trodde inte ens det var möjligt att lösa!”

Hur är en typisk sogetiare?
Nyfiken, lyhörd, kreativ och en bra kollega. Företagskulturen på Sogeti är unik, ett stort företag med det lilla familjeföretagets mentalitet och närhet. Alla är otroligt hjälpsamma, ödmjuka och har ett målinriktat driv vilket smittar av sig. Det är enkelt att gå in i projekt med kollegor man inte träffat tidigare, för vi är från början redan på samma plats när det gäller värderingar och mål.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag vill använda min kunskap för att hjälpa kunder och samtidigt lära mig mer i mitt område för att bli bättre på det jag gör. Som anställd på Sogeti med en mycket bra teamchef, fantastiska och duktiga kollegor så kan jag utvecklas både inom mitt område och kunna följa de senaste nyheterna och trenderna inom Dynamics 365 CE, men också utvecklas som person.

KONTAKT
  • Helen Björkencrona
    Helen Björkencrona
    Application Specialist D365 CE, Göteborg
    073-038 38 16
FAKTARUTA

Namn: Helen Björkencrona
Titel: Application Specialist D365 CE
Född: 1970
Bor: Kungsbacka, söder om Göteborg
Familj: Maken Stefan och 3 vuxna barn, Johan, Elin och Anton.
Fritidsintressen: Att skapa och vara kreativ (allt från att baka och brygga öl till att bygga uterum, växthus och altan) och att vandra.

Möt dina framtida chefer