Henrik Wiklander
OM OSS
JOBB

"Jag skapar framtidens samhällsnytta och gemenskap. Idag."

På vårt kontor i Norrköping hittar du Henrik, som tidigare rattade lastbil i Europa, men som genom olika hobbyprojekt med att bygga hemsidor, kom på idén att utbilda sig till systemutvecklare. Idag gör han digitala resor på jobbet inom utveckling och brinner för att hjälpa andra. Lär känna Henrik lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Hjälpsam, glad och sprallig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag började min yrkeskarriär som lastbilschaufför efter gymnasiet. Jag har jobbat i Norrköping, Göteborg och Norge med diverse lastbilsjobb. Allt från att köra ut beställningar från Systembolaget till att köra lax från Oslo till Holland. Jag har även varit fiskförsäljare i min pappas dåvarande butik i Tranås. Men jag har alltid haft ett brinnande intresse för systemutveckling. Jag skapade därför många hemsidor åt vänner och i andra hobbyprojekt. Så efter några år var jag tvungen att ta tag i jakten på min drömkarriär. Efter utbildningen så fick jag mitt första jobb som utvecklare. Jag visste direkt att det var rätt val för mig. Att få vara med och skapa något nytt, lösa problem och diskutera lösningar var riktigt kul. Nu har jag varit med och utvecklat allt från avancerade system till appar och diverse arkitektlösningar.

Din karriär på Sogeti, hur har den sett ut hittills?
Jag började på Sogeti i början av 2023. Att vara konsult är nytt för mig. Jag hade många fördomar om att vara konsult, som inte stämmer över huvud taget. Men det kändes som jag hittade rätt från dag ett. Jag har så många kompetenta och trevliga kollegor. Vi kanske inte alla jobbar åt samma kund, men vi sitter på samma kontor och finns där för varandra. Jag fick chansen att vara med och starta ett nytt forum för utvecklare. Det passar mig bra, eftersom jag älskar att nätverka med andra och få andra att utvecklas. Det kommer bli många roliga träffar framöver.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att hjälpa andra. Jag har samlat på mig en del kunskap genom åren. Och mycket har jag lärt mig genom att fråga om hjälp. Det är därför viktigt att jag fortsätter utmana mig och fortsätter lära mig nytt, så att jag kan fortsätta sprida vidare min kunskap till andra.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag har varit med och skapat ett utvecklarnätverk. Det kommer att hjälpa alla oss att sträcka ut en hand när man behöver hjälp eller vill diskutera något. Vi kommer också samlas och prata om sådant som rör utvecklare. Något nytt som är på ingång eller bara en rolig utmaning. Jag försöker även dela med mig av mina tankar och åsikter när diskussioner om utveckling dyker upp.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Det är nog de dagarna när man har bra uppgifter hos kunden. När det skrattas mycket på fikan och lunchen. När det är bra diskussioner i teamet. Sedan gör det ingenting om det är ett event med Sogeti den dagen med. De är alltid roliga.

Hur är en typisk sogetiare?
Alla som jag träffat är snälla och trevliga. Alla bjuder gärna in till samtal och tar sig tid att lyssna. Man kan alltid fråga vem som helst om hjälp.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag blev tipsad av en gammal kollega till mig som frågade om Sogeti fick ta kontakt med mig. Efter några samtal så kände jag att Sogeti står för allt som jag står för. Det kändes naturligt att ta steget att bli en sogetiare.

KONTAKT
  • Henrik Wiklander
    Henrik Wiklander
    Software Engineer, Norrköping
    076-144 31 12

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Henrik Wiklander
Titel: Systemutvecklare
Född: 1981
Bor: Norrköping
Familj: Sambo och två barn
Fritidsintressen: Programmera, spela, umgås, film och serier