Jimmy Alfredsson
OM OSS
JOBB

”Jag skapar morgondagens samarbetslösningar. Idag."

På vårt kontor i Karlstad hittar ni lösningsarkitekten Jimmy, han brinner för att maximera nyttan med alla fina tjänster i Microsoft 365-plattformen. Super Mario Bros-ringsignalen på mobiltelefonen skvallrar även om att TV-spel är ett av hans stora intressen. Lär känna Jimmy mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Lösningsorienterad, engagerad och inkännande.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag utbildade mig till dataingenjör och jobbade med webb- och desktop-utveckling, som det hette på den tiden, samt några år med backend i .NET. Jag blev sedan del av ett SharePoint-projekt och min hat-kärlek till SharePoint föddes. Nu, många projekt senare, så tycker jag att SharePoint har utvecklats till en fantastisk tjänst i den urstarka plattform Microsoft 365 är.

Jag upptäckte ganska tidigt i min karriär, att utöver utveckling, så tyckte jag det var minst lika roligt, att tillsammans med kunder, definiera behov och hur de översätts till lösningar. De senaste åren har jag därför även jobbat en del med sälj, där min ambivalenta personlighet, gör sig riktigt bra! Jag kan både lyssna och stå i centrum. 

Din karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i september 2022 och utöver min roll som lösningsarkitekt i uppdrag, bidrar jag med att forma våra Microsoft 365-erbjudanden nationellt.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Microsoft 365 är en enormt stor, och konstant föränderlig plattform. Med min kunskap, erfarenhet och genuina intresse, så brinner jag för att hjälpa organisationer att maximera värdet av alla de fina tjänster som ingår i plattformen. Det handlar om att dra nytta av inbyggd funktionalitet och "best practices" så långt det bara går. Kanske till och med att ändra sina arbetssätt, innan man ens börjar tänka anpassningar. Och att hjälpa kunder att våga förändra. Det kan vara en utmaning, men som är lika rolig varje gång!

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag brukar vara aktiv i interna forum och köra interna demos. Jag brukar även försöka vara med och lyfta synen på, och mognadsgraden, av Microsoft 365 internt. Det är förstås väldigt givande att hjälpa ens närmsta kollegor inom Microsoft 365-området, men jag stöttar även kollegor som normalt inte jobbar med det för att fler ska kunna nyttja tjänsterna i plattformen. 

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet har vi fått ett tydligt behov beskrivet av en kund, men där lösningen inte är lika tydlig. Jag är del av ett starkt team där vi har högt förtroende för varandra och där det finns personer med styrkor och synvinklar som jag inte har. Jag får lägga halva dagen på att samarbeta med teamet och andra halvan, lyssnandes på bra fokusmusik i lurarna, med att bryta ned allt och skapa konkreta lösningsförslag.

Hur är en typisk sogetiare?
Driven, hjälpsam och trevlig.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att vi har stora och utmanade uppdrag. För att vi jobbar med den senaste tekniken och är en ledande Microsoft-partner. Plus att vi har jäkligt kompetenta kollegor och en jättebra chef, Åsa Maspers.

KONTAKT
  • Jimmy Alfredsson
    Jimmy Alfredsson
    Lösningsarkitekt, Karlstad
    073-077 56 13

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Jimmy Alfredsson       
Titel: Lösningsarkitekt
Född: 1979
Bor: Kil
Familj: Fru, två barn, hund och katt
Fritidsintressen: Musik, teknik, tv-spel och träning

Vi älskar Dynamics-lösningar
Kickstarta din Dynamics 365-resa