Joakim Gåfvels
OM OSS
JOBB

"Jag skapar framtidens samhällsnytta med datadrivna beslutsunderlag. Idag."

Joakim hittar du på vårt kontor i Borlänge eller bakom ett mixerbord. Att han har systemutveckling i sitt DNA upptäckte Joakim när han fick en Commodore 64 som nioåring. Idag skapar han verksamhets- eller affärsnytta med en annan dator och vill du veta mer om det ska du läsa vidare här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Engagerad, kommunikativ och envis.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är en civilingenjör i Teknisk Fysik som hamnat som lite av varje inom Big Data Analytics – sfären, via många år som systemutvecklare och senare lösningsarkitekt.

Din karriär på Sogeti:
Den inleddes som systemutvecklare och BI-utvecklare under åren 2007 till 2010. Sedan år 2022 är jag Senior Machine Learning Engineer i vårt nationella team för artificiell intelligens - AI Center of Exellence.   

Du är en ”återvändare”. Vad fick dig att komma tillbaka till Sogeti?
Jag återvände för att jag vet att jag får en bra och trygg men även stimulerande arbetsplats på Sogeti. Här får jag ta plats och utvecklas men även utveckla och hjälpa andra via tekniska team, forum med mera. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att se att man skapar verksamhets- eller affärsnytta genom att faktiskt tillämpa det som byggts.  Och att arbeta i tekniska team.

Varför är systemutveckling din passion?
Ja, det har nog hängt med sedan jag fick min första dator (Commodore 64) vid 9 års ålder. Det är svårt att förklara men det sitter nog i mitt DNA!

Hur delar du med dig av din expertis?
Det blir naturligt i de team jag verkar i, exempelvis vårt AI-team men även vårt kompetensområde för Business Intelligence and Analytics. Jag ingår även i ett tech-team hos en stor myndighet som är vår kund.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Då har vi haft fysiska möten inom våra team med en känsla av att vi kommit framåt - gemensamt . Sannolikt har jag även löst ett irriterande tekniskt problem som jag bråkat med i några dagar.

Hur är en typisk sogetiare?
Sogetiaren är professionell, kundorienterad, trygg och entusiasmerande.

Jobba hos oss i Borlänge
KONTAKT
  • Joakim Gåfvels
    Joakim Gåfvels
    Senior Machine Learning Engineer, Borlänge
    076-128 90 68

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Född: 1978
Bor: Falun
Familj: tre barn och särbo
Fritidsintressen: Bordshockey, musikproduktion och DJ

Din framtid finns inom Data & AI