Johan Bjärneryd
OM OSS
JOBB

"Jag tar mina kunder till framtiden. Idag."

Den skånska värmlänningen Johan hittar du på vårt kontor i Karlstad, dit han har återvänt. I sin roll som Lead Software Engineer arbetar han i teknikens framkant med att skapa nya lösningar och angreppssätt. Utöver ny teknik, brinner han för gubbhockey, träning, brädspel och sin familj. Lär känna Johan lite mer här!

Beskriv dig själv med tre ord:
Snabbtänkt, lösningsorienterad och en lagspelare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag lämnade Skåne för Värmland 2005 och läste IT-design på Karlstads universitet, vilket gav mig en examen inom datavetenskap. Under utbildningen kom jag i kontakt med konsultbranschen och Sogeti genom ett mentorskapsprogram och jag insåg direkt att konsult ville jag bli! Jag har alltid tyckt om att prova nya saker och är grym på att starta upp nya initiativ, vilket gjort att jag fått förmånen att jobba inom en stor mängd olika branscher med olika kunder. Sedan 2014 har jag nästan uteslutande jobbat med lösningar i Azure.

Min karriär på Sogeti:
Efter examen 2009 började jag som konsult inom .NET-utveckling och kom till Sogeti 2011 där jag fortsatte djupdykningen i Microsofts techstack samtidigt som jag ledde initiativ lokalt och nationellt inom bland annat .NET, Windows Phone och Windows 8. 2017 lämnade jag Sogeti för att prova nya roller som konsultchef och därefter försäljningschef på andra bolag. 2023 kom jag ”hem” till Sogeti igen och får återigen jobba med dom bästa!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att testa nya saker, nya lösningar och angreppssätt på problem. Jag vill vara i teknikens framkant och gärna trampa upp nya stigar där andra inte ännu vågat prova gå, enligt mottona ”Hur svårt kan det vara” & ”Den som vågar vinner”.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag älskar att dela med mig av det jag kan och få till samtal, för att bli ännu bättre. Jag har alltid tid för en kund eller kollega som har problem och behöver en knuff i rätt riktning. Jag sprider min kompetens i mina team där jag jobbar, samt på nätverksträffar eller genom att hålla föredrag.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En toppendag på jobbet vet man inte på förhand hur den kommer utspela sig, utan något oväntat händer som gör att man får vara på tårna och lösa problem, samtidigt som kontoret bubblar av ens kollegor.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är en nyfiken och ödmjuk själ som brinner för tekniska utmaningar och hjälper alltid till.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag vill jobba med dom bästa, med roliga kunder där jag kan utvecklas och prova nya saker! Jag har dessutom härliga kollegor som precis som jag, tycker om att hitta på roliga saker!

 

KONTAKT
  • Johan Bjärneryd
    Johan Bjärneryd
    Lead Software Engineer, Karlstad

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Johan Bjärneryd
Titel: Lösningsarkitekt
Född: 1985
Bor: Kil
Familj: Fru och två döttrar
Fritidsintressen: Umgås med familj och vänner, ny teknik, spela gubbhockey, cykla i skogen, träna knattelag i fotboll & spela spel (brädspel, XBOX, PC)