Johan Tegman
OM OSS
JOBB

"Jag gillar att bita i klurigheter och problem"

Förutom att vara en storpimplande kaffedrickare gillar Johan Tegman webbutveckling och Business Intelligence-lösningar. Han är åtminstone nästan övertygad om att allt går att lösa.

Johan Tegman

Beskriv dig själv med tre ord:
Munter, lyssnande, social.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i en by utanför i Umeå, men har på senare år landat i ett prima radhus i en mysig del av stan. Under och ett par år efter mina universitetsstudier arbetade jag med vårdrelaterade expertsystem på ett mindre företag - ett jobb där jag fick axla (och utvecklas) i många roller. Mycket lärorikt i min tidiga karriär! Efter en tid bytte jag spår och uppdrag till mer traditionell systemutveckling vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Här lärde jag mig otroligt mycket om teknik men även hur man arbetar effektivt i agila projektgrupper samt vikten av att sträva efter långsiktig nytta. Jag tycker att några av mina hittills bästa lösningar växte fram under denna tid – lösningar som har sparat mycket tid och möda för både slutanvändare och (vidare-) utvecklare av systemen. Utveckling av expertsystem övergick till konsultarbete i rollen som forskningsingenjör. Att applicera min kunskap för att lösa andras problem visade sig vara ett framgångsrikt koncept. 

Min karriär på Sogeti:
I mars 2008 blev jag anställd på Sogeti och har haft förmånen att jobba i många olika uppdrag - både vad gäller teknik och uppdragens längd. Sedan ett par år har jag fokuserat mycket på BI-lösningar: att skapa affärsnytta hos kunder och att göra det på ett bra sätt. 

Vad  brinner du mest för inom ditt expertområde?
Problemlösning är min passion. Jag tycker om att bita i klurigheter och problem och har därför alltid strävat efter att förbättra själva arbetsmetodiken; både metod-, verktygs- och hantverksmässigt. Jag ser nyfiket fram emot kommande uppdrag, utmaningar och lösningar (för visst är allt lösbart?). Jag gillar att lära mig nya saker och att sprida kunskap.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut? 
Morgonkaffe, lämna dagis, åka jobbet, kaffe, jobba undan i aktuellt projekt (med en kopp kaffe i hand), förmiddagskaffefika med djup/filosofisk diskussion, möte+samtal före lunch (dags för kaffe snart?), lunch på ställe med gott kaffe, kaffe på jobbet, eftermiddagsarbetspass (jo, kaffe även här), eftermiddagsfika med skratt (och kaffe), sista rycket innan (kaffe och) hemgång. Hem till familjen och försöka att inte dricka mer kaffe!

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti har ett trevligt socialt klimat, kunniga och intresserade kollegor som har lätt att växla mellan allvar och skratt samt en organisation som har ett långsiktigt fokus och är lyhörd för personlig strävan.

KONTAKT
  • Johan Tegman
    Johan Tegman
    BI Arkitekt, Umeå
    076-803 06 60

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Johan Tegman

Titel: Konsult

Född: 70-talist

Bor: Umeå

Familj: Sambo och två barn

Fritidsintressen: Umgås med familjen och vänner, samt försöker leva upp till en självbild av att vara i god form. Har sedan universitetstiden sjungit i kör tillsammans med min sambo och många goda vänner.

Det här kan vi erbjuda