Linus Häggström
OM OSS
JOBB

”Jag skapar lösningar på morgondagens hållbarhetsproblem. Idag."

På vårt kontor i Skellefteå hittar ni systemingenjören Linus. Hans favoritrum i huset är köket eller förresten, allt som har en koppling till köket och matlagning. På jobbet värnar han om vår miljö och tar sig gärna an uppdrag med hållbarhetsfokus. Vill du lära känna Linus lite mer, passa på att läsa intervjun här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Positiv, hjälpsam och problemlösare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har alltid varit intresserad av teknik och data men valde att utbilda mig till civilingenjör inom väg och vatten. Under utbildningen hade vi förmånen att ha en sjumånaderspraktik, för att komma ut och testa på yrket i verkligheten. Jag genomförde min praktik på ett stort teknikkonsultbolag och hamnade på en avdelning som jobbade mycket med digitala lösningar och GIS. Det gjorde att mitt intresse för data och teknik kom bra till användning, och jag hamnade snabbt på uppdrag där jag fick möjligheten effektivisera och automatisera processer. Praktiken ledde till sommarjobb och timanställning under den fortsatta studietiden och därefter anställning vid examen. Då jag inte är utbildad inom systemutveckling använde jag mig mycket av low code-programvaror som FME och Microsoft Power Platform. Low code-programvaror blev inkörsporten för mig, till att vilja lära mig ännu mer om systemutveckling och att kunna utveckla egna applikationer.

Din karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i mars 2023, då jag såg en möjlighet att få fortsätta bygga vidare på mitt stora intresse för teknik och data. Samtidigt som jag får använda mina färdigheter inom Low-Code med Microsoft Power Platform. På Sogeti finns nämligen flera olika förutsättningar som certifieringar, utbildningsplatttformar och olika kompetensnätverk, för att jag ska kunna fortsätta att utvecklas och göra mitt bästa på jobbet

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att få lära mig nya saker, just nu handlar det mycket om att ta fram olika lösningar inom digitala arbetsplatser, skapa applikationer och visualisera data. Helt enkelt hitta smartare arbetssätt för olika kunder. Jag brinner för att få hjälpa till och är det dessutom teknik inom hållbarhetsområdet, klappar hjärtat ännu lite mer.

Hur delar du med dig av din expertis?
Genom att hela tiden vara lyhörd och hjälpsam i olika frågor. Det kan vara stort som smått.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Då har jag tillsammans med några kollegor hjälpt en kund att lösa ett problem genom automatisera manuella och tidskrävande datahanteringsprocesser. Problemet vi löst är även kopplat till hållbarhet, så att vi skapar riktigt viktig nytta. 

Hur är en typisk sogetiare?
Trevlig, kunnig och hjälper mer än gärna till när man ber om hjälp.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att utveckla mig själv, lära mig saker av mina kunniga kollegor och att göra skillnad för våra kunder.

KONTAKT
  • Linus Häggström
    Linus Häggström
    Software Engineer, Skellefteå

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Linus Häggström
Titel: Systemingenjör
Född: 1993
Bor: Skellefteå
Familj: Sambo och ett barn
Fritidsintressen: Allt med koppling till köket och att vara ute och göra något fysiskt, barn och husköp har gjort att det på senaste tiden inneburit barnvagnspromenader, leka i lekplatser och renovering.

Sogeti på topplistan igen