Lotta Strömland
OM OSS
JOBB

"Kommunikation och förändringsledning är min passion"

Journalisten Lotta blev Business Analyst på Sogeti i Umeå.

Beskriv dig själv med tre ord:
Pratglad, hjälpsam, energisk. 

Berätta lite om din bakgrund:
Född och uppvuxen i Göteborg, men  bott i Umeå över 20 år. Journalist sedan mer än 30 år tillbaka. Jobbat på Sveriges Radio och framför allt Sveriges Television. Där har jag haft många olika befattningar. Sista uppdraget var projektledare för online-redaktionen. 

Min karriär på Sogeti:
Konsult inom förändringsledning på ett energibolag. Bollplank och coach för olika personer och avdelningar hos kunden. Digital strateg inom Digilots, ett projekt initierat av Näringslivskontoret, Örnsköldsviks kommun, där vi gjorde digitala strategier för verkstadsföretag i kommunen. Kommunikationsstrateg för verksamhetsområdet Digitalisering och medicinsk teknik i en organisation inom offentlig sektor. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Kommunikation och förändringsledning. Coacha enskilda personer och grupper. Leda workshops. 

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Alla dagar har varit väldigt olika och variationsrika. Ibland på kontoret, ibland hos flera kunder. Det är viktigt för mig att kunna vara inne på kontoret mellan möten och uppdrag. Viktigt för att jag gillar de som jobbar här och för gemenskapen. 

Varför jobbar du på Sogeti?
Efter 20 år på Svt tänkte att; nu är det dags och så sökte jag jobb som konsult. Det är jättekul att kunna komma och gå inom olika branscher och organisationer, inte bara vara bunden till en och samma arbetsgivare/uppdragsgivare. Stimulerande!

KONTAKT
  • Lotta Strömland
    Lotta Strömland
    Business analyst
    070-270 84 55

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Lotta Strömland ( heter egentligen Charlotte, men fattar det knappt själv)

Titel: Business analyst 

Född: 1963

Bor: Kåddis, Umeå

Familj: man och tre vuxna barn 

Fritidsintressen: landsvägscykling, längdåkning, yoga ( powervarianten), litteratur, språk, fika med kompisar, hänga med familjen.