Luis Regueira
OM OSS
JOBB

"En bonus är att man ofta får skratta åt hur folk uttalar vårt företagsnamn"

Men det allra bästa här är alla härliga människor man träffar och alla de roliga uppdrag han har fått utvecklats i, tycker Luis.

Min karriär:
Min digitala karriär började egentligen samma dag som jag upptäckte att datorer var något jag behövde lära mig för att kunna göra spel vilket var/är min stora hobby. Jag var senare än min omgivning när det gällde att ta till mig detta så jag behövde verkligen gå in för det. Det ledde till att jag tog kurser i allt. Jag gick kurser i bland annat programmering, grafisk design, 3D-modellering, webbdesign, interaktionsdesign och naturligtvis även spelutveckling. Efter cirka fyra års eftergymnasiala studier så kände jag dock till sist att det var dags att skaffa sig en ”riktig” karriär.

Det var då jag beslöt mig för att gå KY-utbildningen ”Programvarutestare” som EC-gruppen i Malmö höll i. Trött på att ta studielån och jobba extra på posten (läs: jag behövde mer varierad kost än snabbnudlar med soja) bestämde jag mig för att söka jobb under utbildningens sista praktikperiod och hamnade på Sogetis dåvarande kontor i Lund. Anledningen till att jag valde Sogeti var enkel: DE var bäst på test och det var JAG med så det var ”a match made in heaven”.

Mitt första uppdrag var för Sony Ericsson där jag hade turen att hamna ytterligare en gång efter den första vändan. Efter nästan femton år i Malmö och två på Sogeti hade dock saknaden av min hemstad Stockholm blivit för stor och jag flyttade tillbaka och började jobba på kontoret i Solna. Här hann jag med uppdrag på stora brands inom klädeshandeln, bank och finans, samt hälsosektorn och även en del testning av Sogetis egenutvecklade appar innan jag bestämde mig för att byta roll. Under åren hade viljan att jobba som utvecklare vuxit sig fram och framförallt att arbeta med apputveckling. Det var bara att köpa en drös böcker och börja koda med andra ord. Nu för tiden jobbar jag med Iphone-appar för stora företag inom dagligvaruhandeln och trivs kanon. Mobilitet rockar! Det roligaste med det är att man jobbar med något som andra människor kan relatera till. Alla vet vad appar är och alla har åsikter om dem. Det är verkligen en kick när folk man känner berättar att de använder saker dagligen som man själv har varit med och byggt. 

En vanlig arbetsdag:
Nuförtiden försöker jag komma in tidigare än resten av mina kollegor för jag uppskattar tystnaden på morgonen. Det är då det är lättast för mig att i lugn och ro kolla mailen och vad som står på ”schemat” för dagen och få mycket annat gjort på kort tid. Oftast följs det av ett morgonmöte med resten av gänget och sen är det iPhone-utveckling som gäller. Buggrättningar, nya features, versionshantering och dokumentation är några av arbetsuppgifterna. Efter lunchen (som minst en gång i veckan består av Sumpans bästa sushi) så fortsätter dagen på i stort sett samma sätt. Möjligtvis med en liten dipp i produktivitet innan mat-komat har hunnit lägga sig.

Vem är Luis utanför jobbet:
Jag föredrar katter framför hundar. Jag dansar salsa och älskar rom. Helst i kombination.  Dock händer det att romen kommer fram också när jag väljer en något mer passiv underhållningsform såsom att spela Nintendo/Xbox/Playstation med kompisarna. Lika glad i att designa spel (håll utkik på appstore nästa år när jag lanserar mitt rymdspel) som jag är i att spela dem. Är tokig i musik och har sett en drös med artister live där den något otippade favoriten är Bruce Springsteen. På scen sopar gubben banan med de allra flesta. Inspirerad av honom och andra hjältar bestämde jag mig för många år sen att lära mig spela piano. Och gitarr. Och slagverk. Och så sjunger jag en hel del också, både i duschen och utanför. Är den som lagar maten hemma och tur är väl det för jag gör bl a farligt gott långkok på högrev.  Bor på Odenplan med min sambo från Dalarna och nästa år blir jag ”riktig” stockholmare igen då vi flyttar ifrån vårt nuvarande andrahandskontrakt till nyproducerat i Hjorthagen (Norra Djurgårdsstaden). Där kommer ni kunna hitta mig promenerandes ute i skogen. Varje dag. Dock aldrig på arbetstid ;)

KONTAKT
  • Luis Regueira
    Luis Regueira
    App-utvecklare
    076-768 28 83

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.