Nina Andersson
OM OSS
JOBB

"Jag skapar en bättre cancervård. Idag."

På vårt kontor i Karlstad hittar ni mjukvaruutvecklaren Nina. Hon är matematik- och fysikproffset som även har en elitkarriär i alpin skidåkning på meritlistan. På Sogeti älskar hon flexibiliteten och att hon är med och bidrar till att skapa en bättre cancervård i Sverige. Lär känna Nina mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Engagerad, resultatdriven och pratglad.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har en magisterexamen i ”tillämpad matematik” och en  civilingenjörsexamen i ”teknisk fysik” men hamnade av en slump som mjukvaruutvecklare. Tidigare har jag jobbat i tolv år som konsult inom telekom-branschen, men även några år inom produktionsindustrin med marina tillämpningar.

Din karriär på Sogeti:
Jag har jobbat på Sogeti sedan 2018  i samma ”inhouse”-projekt hela tiden, vilket passar mig perfekt för att kunna kombinera jobb med privatliv. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att lösa komplicerade problem och sedan att se hur arbetsinsatserna skapar en bättre cancervård. Den nationella IT-plattformen INCA som jag arbetar med, sköter hantering av nationella register kring cancerpatienter avseende vård och forskning. Så det är förstås något jag brinner för och känner stolthet att få bidra till. 

Hur delar du med dig av din expertis?
Ofta jobbar vi tillsammans i teamet, antingen ”live” eller via skärmdelning när vi sitter på varsitt håll. Så förutom teaminsatsen stöttar min expertis  sjukvården så att resurser och pengar läggs på att skapa vård och rädda liv.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Tillsammans med en kollega löser vi ett svårt problem vilket ger mervärde för kunden. På eftermiddagen bjuds det på något gott till fikat.

Hur är en typisk sogetiare?
Kunnig, professionell, hjälpsam och ödmjuk.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det är en opretentiös arbetsplats med spännande utmaningar och problemlösning varje dag. I min familj är vi dessutom mycket aktiva inom alpin utförsåkning, så då är det en otrolig förmån att ha möjligheten att kunna jobba på distans.

KONTAKT
  • Nina Andersson
    Nina Andersson
    Mjukvaruutvecklare, Karlstad
    070-882 19 72

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Nina Andersson
Titel: Mjukvaruutvecklare
Född: 1972
Bor: Karlstad
Familj: Sambo, 2 barn (15 och 19 år), hund
Fritidsintressen: Alpin utförsåkning